Κρήτη

Ηράκλειο: Στο σπίτι του, σε καλή κατάσταση, το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Κορωνοϊός στην Κύπρο

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού, μετά από ένα μήνα χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα, επιβεβαιώθηκε σήμερα σήμερα στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 60χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με τα συμπρώματα του ιού. Υποβλήθηκε σε τεστ και σήμερα βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία περίπτωση χωρίς ιστορικό με τους ειδικούς να πιθανολογούν ότι κόλλησε από κάποιον ασυμπτωματικό. 

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του  ΠΑΓΝΗ Γιώργο Σουρβίνο που μίλησε απόψε στο Ράδιο Κρήτη, στο εργαστήριο από την αρχή που ξεκίνησε ο κορωνοϊός μέχρι και σήμερα, έχουν εξεταστεί 1850 δείγματα εκ των οποίων τα 16 ήταν τα θετικά.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη που επίσης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, ο 60χρονος παραμένει στο σπίτι του, είναι συνεργάσιμος και έχει ήπια συμπτωματολογία. "Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ" λέει η κ. Μπορμπουδάκη και συμπληρώνει οτι "το νέο κρούσμα επιβεβαιώνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ειδικά έχουμε μία πανδημία" και πως "το ότι είχαμε νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, δεν αποτελεί έκπληξη". 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

Κρήτη

Συνάντηση Αρναουτάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου για τις επετειακές εκδηλώσεις

Φωτό αρχείου

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 θα βρίσκεται στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Μετά τη λήξη της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.