Κρήτη

Ηράκλειο: Κάλεσμα στον αγώνα για την Εργατική Πρωτομαγιά

εργατική πρωτομαγιά

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και, μεταξύ άλλων, καλεί τα μέλη του για διαρκή αγώνα προάσπισης των κατακτήσεων του εργατικού και υπαλληλικού κινήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι το ζούμε καθημερινά, ο λαός μας υφίσταται τις χείριστες επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς, ολέθριας και αντιλαϊκής πολιτικής, που γκρεμίζει τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας και της εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός πλήττονται καθημερινά από:

Δραματικές μειώσεις των μισθών, ενώ είναι αναπόφευκτο πια γεγονός  η σύνδεση της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
Τη συστηματική αποδόμηση και «ακύρωση» και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων.
Τη συνεχιζόμενη βαριά φορολόγηση, τα χαράτσια και οι κάθε είδους περικοπές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων με τις ολέθριες αυτών συνέπειες για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Σήμερα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με συνειδητοποίηση του κοινωνικού μας ρόλου και των ευθυνών μας για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας και της πατρίδας μας, το σωματείο μας σάς καλεί να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της ανάλγητης πολιτικής, των επαχθών δανείων, των σκληρών μνημονίων που τελειωμό δεν έχουν και των νόμων που τα «δικαιολογούν».

Καθώς η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερα νοικοκυριά ανά την χώρα, εμείς οι ίδιοι, με αλληλεγγύη και ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων μας, είμαστε που πρέπει  να δώσουμε τέλος στο σημερινό εφιάλτη, να πραγματώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο για κάθε εργαζόμενο και το σπίτι του αύριο.

Ας βγούμε, λοιπόν, ξανά ενωμένοι στους δρόμους για την πραγμάτωση των αποφάσεων των τελευταίων Συνεδρίων και Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου μας, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος τώρα σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.
Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και υπερασπίζουμε με επαγρύπνηση τα δικαιώματά μας ως πολιτών και ως ανθρώπων και αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των κατακτήσεων του εργατικού και υπαλληλικού κινήματος .

Όχι στην υπό προτεινόμενη μορφή αξιολόγηση – χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στην υλοποίηση αποφάσεων εν γένει που διχάζουν τους εργαζομένους.
Καμία απόλυση εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Άμεση στελέχωση των υποστελεχωμένων δημοσίων Υπηρεσιών και ενίσχυση του κύρους και των αρμοδιοτήτων τους.

Διαρκής αγώνας για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αφενός και για την παιδεία, την εργασία, την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη των πολιτών αφετέρου.

Όλοι στους δρόμους να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά!».
 

Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Πρόλαβαν την πυρκαγιά στην Ανατολή Ιεράπετρας

Φωτιά - Πυροσβεστική

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας πρόλαβε τα χειρότερα για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής κοντά στην Ανατολή της Ιεράπετρας.

Η φωτιά, άγνωστο μέχρι στιγμής πως εκδηλώθηκε,έκαψε μικρή έκταση πριν την σβήσουν οι πυροσβέστες.Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί ενώ βοήθησαν και οι άνεμοι που έπνεαν με μικρή ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - καύσωνας: "Έβρασε" με πάνω από 42 βαθμούς και καυτό αέρα το νησί - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία - Παραλαβή αποσκευών στο αεροδρόμιο όσο και το...ταξίδι