Κρήτη

Ηλεκτρονικό σεμινάριο "Το αποτύπωμα της πανδημίας και οι προκλήσεις για το Wines of Crete"

wines of crete

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου έλαβε χώρα ένα διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με τη συμμετοχή των οινοποιών και των απασχολούμενων σε επισκέψιμα οινοποιεια.

Η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ, στην εισήγησή της με τίτλο: «Το αποτύπωμα της πανδημίας στον Οινοτουρισμό και οι προκλήσεις για το Wines of Crete» παρουσίασε διεθνείς επιτυχημένες πρακτικές και παραδείγματα διαχείρισης της κρίσης COVID-19, δίνοντας στρατηγικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα του Οινοτουρισμού στην Κρήτη. Η διαδικτυακή διάλεξη τροφοδότησε έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μελών του Wines of Crete σε σχέση με τις προκλήσεις που δημιουργεί η παρούσα συνθήκη και τα βήματα που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών.

«Θεωρούμε σημαντικό, τα μέλη μας, αλλά και οι εργαζόμενοι στον οινοτουριστικό κλάδο να ενημερώνονται, να επιμορφώνονται και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για την αντιμετώπιση των εξελίξεων που συνεχώς αλλάζουν. Ευχαριστούμε πολύ την Δρ. Αλεμπάκη Μαρία και το ΙΝΑΓΡΟΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τη συνδιοργάνωση του σεμιναρίου. Βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση σε τέτοιες δράσεις από τα μέλη μας και αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε περισσότερες. Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη περίοδο, στην οποία πορευόμαστε έχοντας πάντα υπόψη μας τον άνθρωπο και την ασφάλεια. Και το σημερινό σεμινάριο μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για το πώς αντιμετωπίζουν τις προσκλήσεις των επιπτώσεων του COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, οινοποιεία και οργανώσεις. Το Wines of Crete θα συνεχίζει απρόσκοπτα την προώθηση του κρητικού κρασιού και τις δράσεις για την ανάδειξη της Κρήτης ως ενός ασφαλούς οινοτουριστικό προορισμό.», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ο.Ν.Η. κ. Νίκος Δουλουφάκης, μετά το πέρας του σεμιναρίου.

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.