Κρήτη

Ηράκλειο

Η πρόταση Κουράκη "πέρασε" για τη μείωση των Δημοτικών Τελών

λοτζια καλη.jpg

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση της παράταξης "Ηράκλειο 3.7.5" αναφορικά με τη μείωση των Δημοτικών Τελών.

Η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και της αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Καναβάκη, δεν κατάφερε να πάρει αρκετές ψήφους αφού η πρόταση της παράταξης του Γιάννη Κουράκη υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις των Ηλία Λυγερού και Πέτρου Ινιωτάκη.

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο εισηγητής της πρότασης και Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Κουράκη, Δημήτρης Αγαπάκης, τόνισε πως η παράταξη Ηράκλειο 3.7.5. έχει ετοιμάσει τη δική της αντιπρόταση, στηρίζοντας τον πλουραλισμό της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αγαπάκη, η αντιπρόταση της παράταξης στηρίζεται σε τρία βασικά χαρακτηριστικά, καθώς εστιάζει στην ενίσχυση του ύψους ανταποδοτικότητας, εστιάζει επίσης στη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των τελών προς τους πολίτες, καθώς και στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη γενικότερη επιβολή των δημοτικών τελών, ο κ. Αγαπάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της καθαριότητας της πόλης, υποστηρίζοντας πως για να είναι καθαρή η πόλη, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, σχεδιασμός και παρακολούθηση.

Ο κ. Αγαπάκης τόνισε επίσης ότι έχει σημασία η ανταποδοτικότητα και αναλογία μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού δεν είναι δυνατόν δύο διαφορετικές περιοχές να πληρώνουν τα ίδια τέλη, έχοντας εντελώς διαφορετική ποιότητα υπηρεσιών.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

μίνι χασισοφυτεία Μυλοπόταμος

Εντοπίστηκαν σήμερα (23.07.2021) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (23.07.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Προειδοποίηση για νέο "Μάτι" - Τι είναι η πυροθύελλα (βίντεο)

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά