Κρήτη

Αχιλλέας Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί οι κάτοικοι της Κρήτης είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό

ηράκλειο κορωνοϊός

"Η Κρήτη έχει μηδενίσει σε ότι αφορά στα κρούσματα του κορωνοιού", ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι ο πληθυσμός στο νησί, είναι πιο ευάλωτος, διότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ιό και επομένως δεν έχει αναπτύξει αντισώματα.

Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά να συνεχιστεί η θωράκιση των νοσοκομείων στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα της επιδημίας το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο τουρισμός θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, και συνέστησε καλή διαχείριση σε όσους ξένους έρθουν τους επόμενους μήνες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, όπως και του ντόπιου πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Να χαλαρώσουν τα μέτρα από την Κρήτη που δεν έχει κρούσματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βρήκαν 710.000 ευρώ σε σπίτι σε έλεγχο για όπλα!

χρήματα.jpg

Μπροστά σε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου μετά από έλεγχο που έκαναν σε σπίτι σε περιοχή του Ηρακλείου. 

Η έρευνα έγινε διότι υπήρχαν πληροφορίες για ύπαρξη οπλισμού, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν πολεμικό όπλο (τυφέκιο), τέσσερα (4) πιστόλια και κυνηγετικό όπλο.

Το χρηματικό ποσό όμως που εντόπισαν οι αστυνομικοί, όπως αποκαλύπτεται, ξεπερνά τις 700.000 ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχεται στις 710.000.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνέλαβαν έναν 55χρονο καθώς και μία γυναίκα.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι η προέλευση των χρημάτων και αν αυτά είναι νόμιμα.