Κρήτη

Νίκος Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Να χαλαρώσουν τα μέτρα από την Κρήτη που δεν έχει κρούσματα

Νίκος Τζανάκης

Με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Κρήτη θα βγει αλώβητη από τον κορωνοϊό ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτη κ. Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ανέλυσε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στο νησί μας και την υπόλοιπη χώρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Κρήτη είναι ελεύθερη κρούσματος εδώ και τρεις εβδομάδες, με τελευταίο ασθενή τον ναυτικό μέλος πληρώματος πλοίου της γραμμής.

Αυτό είπε είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο που ίσως επιτρέψει τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων σε διαφορετικές ταχύτητες απ΄ότι στην υπόλοιπη χώρα.Η Κρήτη είπε θα μπορούσε να είναι μια από τις περιοχές αυτές για να ξεκινήσει και η οικονομική ανάκαμψη.

Χρειάζεται όμως επεσήμανε μεγάλη προσοχή σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και γενικότερα να μην εφησυχάζουμε και να τηρούμε και μετά την άρση των περιορισμών τους κανόνες υγιεινής που εφαρμόζουμε τώρα με ευλάβεια.

Τα φάρμακα καταπολεμούν τις φλεγμονές

Για τα σκευάσματα που χορηγούνται σε ασθενείς, ανέφερε ότι, η χλωρικίνη δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα ενώ υπάρχει όπως είπε ελπίδα από τα φάρμακα για το aids και τον Έμπολα μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Αυτό που κάνουν αυτά τα φάρμακα και οι ουσίες που περιέχουν όπως και η ουσία  κολχικίνη καταπολεμούν τις φλεγμονές που προκαλεί ο ιός σε καρδιά και πνεύμονες τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Όπως αποκάλυψε και ο καθηγητής καρδιολογίας Χ. Στεφανάδης μελέτη κατέδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών του κορωνοϊού σε καρδιά και πνεύμονες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα σε 60 Έλληνες ασθενείς που πήραν Κολχικίνη.

Ας ακούσουμε τη συνέντευξη του καθηγητή Νίκου Τζανάκη στο Ράδιο Κρήτη:

 

 

 

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποσύρθηκε η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

συγχρονισμενη κολύμβηση

Ο κορωνοϊός θα στερήσει στην Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολήμβησης, στην οποία μετέχει και η Ηρακλειώτισσα Κρίστη Γιαλαμά, την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο.

Τρεις αθλήτριες της Εθνικής βρέθηκαν θετικές και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας.

H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Καλή παρουσία από την Ειρήνη Βασιλείου-''Κρατάω τη συμμετοχή'' (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου (video)