Κρήτη

Έρχεται το "Mandolin Grand Prix" στο Ηράκλειο

Μαντολίνο

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων στο Ηράκλειο  στις 7,8 και 9 Απριλίου που περιλαμβάνουν :
Διαγωνισμό  μαντολίνου  “Mandolin Grand Prix”. 

Ημερίδα με θέμα: Το μαντολίνο και οι τρείς από τις πιο γνωστές παραδόσεις του στην Ελλάδα
Φιλοξενία Κερκυραϊκής Μαντολινάτας μαζί με την Χορωδία Αυλιωτών στο Ηράκλειο όπου θα δώσουν συναυλία και θα ακουστούν τραγούδια επτανησιακής μουσικής.
Έπαθλα και απονομές βραβείων για τους διαγωνιζόμενους καθώς και αναμνηστικά στους φιλοξενούμενους μουσικούς Κερκυραίους.

Συναυλία του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.
Σύμφωνα με τον διοργανωτή «η μέχρι τώρα εμπειρία στο διαγωνισμό μαντολίνου, προοιωνίζει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως από νέους και από κάθε γωνιά της Κρήτης. Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, με την παρέμβασή μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, ώστε να  προσελκύσουμε, κυρίως τη νέα γενιά, δημιουργώντας μια παραπάνω ευκαιρία και  ένα διαφορετικό  βήμα έκφρασης και καταξίωσης  στο μουσικό στερέωμα της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας και όχι μόνο.
Η συμμετοχή Κερκυραϊκής Μαντολινάτας και της Χορωδίας Αυλιωτών στις εκδηλώσεις αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για το Ηράκλειο και φιλοδοξούμε και για άλλες συνεργασίες στο μέλλον».

Το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης βασίζεται σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία , εμπνευσμένη από το μαέστρο και καλλιτεχνικό Διευθυντή Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκη και   δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011, με την προοπτική χάραξης μιας διαφορετικής αισθητικής γύρω από τις τέχνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 07 Απριλίου 2017
 
12:30μμ
Καντάδα στο κέντρο του Ηρακλείου από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης και την Χορωδία Αυλιωτών Κέρκυρας.
 
16:00μμ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια)
Διαγωνισμός Μαντολίνου «Mandolin Grand Prix»

19:30μμ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια)
Ημερίδα: «Οι τρεις πιο γνωστές παραδόσεις του Μαντολίνου στην Ελλάδα»
 
20:30μμ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια)
Συναυλία παραδοσιακής μουσικής Επτανήσων από την Χορωδία Αυλιωτών Κέρκυρας, συνοδεύει η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα. Διεύθυνση: Ιωάννα Γιαννιώτη
 
Σάββατο 08 Απριλίου 2017
 
10:30μμ στην Ανδρόγεω
Διαγωνισμός μαντολίνου «Mandolin Grand Prix».

10:30μμ στην Ανδρόγεω
Συναυλία με τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού Μαντολίνου
«Mandolin Grand Prix».

Κυριακή 09 Απριλίου 2017
 
12:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Απονομή βραβείων στους νικητές του Διαγωνισμού Μαντολίνου
«Mandolin Grand Prix». & Συναυλία από την ορχήστρα και χορωδία του Συνόλου Νυκτών &
Τοξοτών Οργάνων Κρήτης. Διεύθυνση: Μιχάλης Μαρακομιχελάκης
            

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού