Κρήτη

Εργασίες καθαριότητας στην Ιεράπετρα ενόψει του Πάσχα (φωτο)

Δήμος Ιεραπετρας

Με στόχο έναν καθαρότερο δήμο εν όψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποιεί την τρέχουσα περίοδο εργασίες καθαρισμού στην πόλη της Ιεράπετρας, στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες.

Καθαρισμοί των κοινοχρήστων χώρων, των κοιμητηρίων, βαψίματα, κλαδέματα και καλλωπισμοί είναι μεταξύ των εργασιών που υλοποιούνται σε αρκετά σημεία της πόλης, αλλά και σε περιφερειακούς οικισμούς της Ιεράπετρας, καθώς και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες. 
 

Δήμος Ιεραπετρας

Δήμος Ιεραπετρας, by gpapadakis

Στη συνεργασία όλων για έναν δήμο πιο καθαρό με σεβασμό στον επισκέπτη και τον πολίτη αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ασπραδάκης, αναφερόμενος παράλληλα  στις εργασίες που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο από την Υπηρεσία Καθαριότητας. 

Όπως ανέφερε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία στην πόλη της Ιεράπετρας και σε περιοχές, όπως η Γρα Λυγιά, η Βαϊνιά, το Κεντρί, ο Σταυρός, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο σε συνεργασία και με την Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας και την πρόεδρο, κα. Έφη Κοκολάκη, ενώ οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό, παρά τις όποιες ελλείψεις, για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων δημοσίων χώρων. 

Δήμος Ιεραπετρας

Δήμος Ιεραπετρας, by gpapadakis

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες μέσω της πάγιας προκαταβολής  με τη συνεργασία του αρμοδίου Αντιδημάρχου, κ. Αργύρη Πανταζή και των κατά τόπους Προέδρων, καθώς επίσης και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τους προέδρους της περιοχής με την έμφαση να δίνεται στον καθαρισμό των πλατειών των χωριών, καθώς και των κοιμητηρίων. 

Στη συνεργασία που  απαιτείται από όλες τις πλευρές δήμο, καταστηματάρχες και πολίτες προκειμένου να διατηρείται η πόλη καθαρή και να μην προκύπτουν προβλήματα, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν  αυξημένη προσοχή τόσο για την διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών όσο και για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των ιδιοκτησιών τους. 

Όπως τόνισε  «οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τους μειωμένους πόρους, ωστόσο απαιτείται και από μέρους των πολιτών αυξημένη προσοχή προκειμένου να διατηρηθεί η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες καθαρές. Αυξημένη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύεται και από τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής για τη διατήρηση του αστικού κέντρου καθαρού, εν όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου. Όσον αφορά την εορταστική περίοδο του Πάσχα θα ανακοινωθεί το τροποποιημένο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών το οποίο καλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να σεβαστούν, επισήμανε ο κ. Ασπραδάκης προκειμένου να διατηρηθεί καθαρός ο Δήμος Ιεράπετρας.

Κρήτη

Χανιά

Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Κορίνας που "χάθηκε" στη Γαύδο

κορίνα

«Να πει όλη την αλήθεια ο 40χρονος. Δεν πιστεύω αυτά που ισχυρίζεται ο φίλος της κόρης μου. Δεν δέχομαι το σενάριό του. Κάτι άλλο έγινε. Υπάρχουν στοιχεία, αμφιβολίες, και θα αποκαλυφθούν όσα πραγματικά έγιναν». Σε θρίλερ εξελίσσεται ο άδικος θάνατος της 28χρονης Κορίνας σε χαράδρα της Γαύδου, με τη μητέρα της, Εύη Λαβράνου, να συγκλονίζει μιλώντας στη Realnews. Οπως τονίζει, η μαρτυρία του 40χρονου οδηγού του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον γκρεμό δεν ευσταθεί, καθώς δεν «δένει» με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον 40χρονο Πέτρο Γασπαράκη, «όλα συνέβησαν όταν λύθηκε το χειρόφρενο και το αμάξι έφυγε στον γκρεμό. Θυμάμαι πολύ καλά ότι το χειρόφρενο το είχα τραβήξει. Εβαλα το αυτοκίνητο μπροστά για να ζεσταθεί και να ανάψω το καλοριφέρ, πέρασαν δύο λεπτά και μετά το αμάξι πήγε κάτω στον γκρεμό…». Τον ισχυρισμό αυτό αντικρούει η οικογένεια της Κορίνας. «Εάν έπεφτε μαζί με την κόρη μου, όπως λέει, δεν θα έπρεπε να είχε χτυπήσει πιο πολύ; Το παιδί μου τσακίστηκε, έσπασε πλευρά, πόδια, έγινε κομμάτια και εκείνος όχι μόνο βγήκε με μερικές γρατζουνιές, αλλά ανέβηκε και στον γκρεμό που οι πυροσβέστες με σχοινιά είχαν δυσκολίες. Πολλοί λένε ότι αυτός δεν έφυγε κάτω με το αμάξι…», λέει η μητέρα της 28χρονης.

«Είχε ταχύτητα»

Ειδικοί από την Τροχαία Χανίων, που εξέτασαν για πρώτη φορά το μοιραίο Ι.Χ., προέβησαν σε μια καθοριστική αποκάλυψη. «Το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε να έχει περασμένη τη 2η ταχύτητα. Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το όχημα ήταν εν κινήσει. Αν πάλι υποθέσουμε πως ήταν ακινητοποιημένο, δεν είναι δυνατό να κινηθεί ή να τσουλήσει, ακόμα και αν λυθεί το χειρόφρενο. Οι έρευνές μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να λάμψει όλη η αλήθεια. Αναμένουμε τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία», τονίζει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης. Το μοιραίο συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν οι δύο νέοι βρέθηκαν στη θέση Βαθύ Σέλι στη Γαύδο, για να θαυμάσουν τη θέα. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το αυτοκίνητο με το ζευγάρι βρέθηκε μέσα σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων. Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι βγήκε από το όχημα, σκέπασε με μια κουβέρτα την Κορίνα που πονούσε από τα τραύματά της και στη συνέχεια ανέβηκε μετά από μισή ώρα τη χαράδρα για να «πιάσει» σήμα και να καλέσει με το κινητό του βοήθεια. «Στις 5:53 κάλεσα το 166, έδωσα το στίγμα μας, ζήτησα αεροδιακομιδή, πήρα και τον γιατρό της Γαύδου, που ήρθε μετά από 10 λεπτά», λέει ο Π. Γασπαράκης. «Τα ευρήματα αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του. Η αξιοπιστία του δεν είναι δεδομένη. Φέρει μόνο επιδερμικούς τραυματισμούς, ο γκρεμός είχε κλίση 90 μοίρες και μόνο με σχοινιά γίνεται ανάβαση», αναφέρει στην «R» o κ. Σκαμπαρδώνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

Τροχαίο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας