Κρήτη

Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης: Υπόμνημα προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη

ειδικοί φρουροί

Με υπόμνημα της προς Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, ζητά να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να λυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, καθώς και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ολόκληρο το υπόμνημα

"Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε αστυνομικοί και καθημερινά - τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας κατά την παροχή βοήθειας σε πολίτες, όσο και κατά την εκτέλεση καθηκόντων καταστολής - αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε επαφή με νοσούντες από κάθε είδους νόσημα χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και χωρίς να έχουμε καν τη γνώση του νοσήματος.

Περαιτέρω, εργαζόμαστε σε 24ωρες βάρδιες με δύο νυχτερινές βάρδιες ήτοι κατά τις ώρες 22.00 εως 06.00 ανά εβδομάδα. Λόγω δε της φύσεως του επαγγέλματός μας, απαιτείται να έχουμε διαρκώς τεταμένη την προσοχή μας και να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Υφιστάμεθα δε ιδιαίτερα έντονη και συνεχή φόρτιση καταδιώκοντας και αντιμετωπίζοντας κακοποιούς με εντελώς απρόβλεπτη
συμπεριφορά και εξοπλισμό, με κίνδυνο τη ζωή μας. Τούτο δε το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματισθέντων συναδέλφων μας ενώ σε κάθε βάρδια υπάρχει ο φόβος ότι εμείς μπορεί να είμαστε τα επόμενα θύματα.

Κατά τα συνήθη, ένα επάγγελμα χαρακτηρίζεται ως ανθυγιεινό όταν σ' αυτό εμπεριέχεται αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης επαγγελματικής νόσου ή επιδείνωσης οποιασδήποτε νόσου, ενώ βαρέα επαγγέλματα είναι εκείνα που η ενασχόλησή τους με αυτά απαιτεί ψυχοσωματική φόρτιση ιδιαίτερα έντονη και συνεχή, που κατευθύνεται από παράγοντες που δε μπορούν να προβλεφθούν με αποδεκτές μετρήσεις. Περαιτέρω, μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη ενός επαγγέλματος στις
ως άνω κατηγορίες, αποτελούν μεταξύ άλλων η εργασία σε 24ωρες βάρδιες, με νυχτερινό ωράριο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αλλά και το εργασιακό στρες που απορρέει από την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συνεχή και εντατική εργασία από ψυχοσωματική φόρτιση, οφειλόμενα στο είδος της εργασίας.

Κύριε υπουργέ διαπιστώνουμε ότι εκ μέρους της Πολιτείας, δεν υπάρχει η βούληση να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό, κάνοντας το αυτονόητο, να αναγνωρίσει το επάγγελμα του ως επικίνδυνο.

Γνωρίζοντας ότι άλλες εργασιακές ομάδες θα ενταχθούν στα βαρέα - ανθυγιεινά πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και για το αστυνομικό προσωπικό. Ζητάμε από εσάς ως Πολιτικό μας Προϊστάμενο, να πράξετε το αυτονόητο."

ειδησεις σημερα

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα το νησί

Κρήτη - κορωνοϊός: Δέκα με είκοσι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης

Ηράκλειο: Πυρκαγιά με το "καλημέρα" - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

περιπολικο

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/9) μία γυναίκα στο Ηράκλειο όταν αντίκρισε νεκρό τον νοικάρη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά του Ηρακλείου όταν η γυναίκα πήγε στο σπίτι του άτυχου άνδρα.

Μπήκε μέσα και τον εντόπισε αναίσθητο και έντρομη ενημέρωσε το ΕΚΑΒ το οποίο όταν έφτασε στο σημείο ήταν ήδη αργά καθώς ο άτυχος 65χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ πληροφορίες του ekriti αναφέρουν ότι ο 65χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε παραλία

ESPA BANNER