Κρήτη

Διάγνωση μέσω... τηλεϊατρικής για τους Ανωγειανούς

Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Με δύο σύγχρονους υπερηχοτομογράφους, ενός ψηφιακού έγχρωμου, τύπου CleorVue 350 και ενός φορητού, τύπου Ultrasound, με δυνατότητα εφαρμογής τηλεϊατρικής, αναβαθμίζονται οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Στο εξής οι Ανωγειανοί, αλλά και όσοι απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, θα μπορούν, μέσω της τηλεϊατρικής και τη βοήθεια των γιατρών από το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, να έχουν διαγνώσεις υψηλού επιπέδου.

Πρόκειται για χορηγία του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife, μέσω της οποίας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, θα αναβαθμιστεί και πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα του Κέντρου Υγείας, τοποθετώντας το στην πρώτη γραμμή των δομών πρωτοβάθμιας υγείας. Το Κέντρο Υγείας, που λειτουργεί από το 1993, καλύπτει το σύνολο των χωριών και των οικισμών του Μυλοποτάμου και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί την αρωγή πολλών επιστημόνων και εθελοντών.

Ανάμεσα τους και ο γιατρός καρδιολόγος του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας Κώστας Μερκούρης, ο οποίος για πάνω από επτά χρόνια βρίσκεται στα Ανώγεια για ένα διήμερο κάθε μήνα, προσφέροντας τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του στους κατοίκους του Ψηλορείτη.

 

 

 

Κρήτη

Αυτά είναι τα καρναβάλια στην Κρήτη που ακυρώνονται με απόφαση Κικίλια

Καρναβάλι

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, η απόφαση αφορά στα παρακάτω καρναβάλια, μεταξύ αυτών και του Ρεθύμνου αλλά και του Αγίου Νικολάου. 

Αναλυτικά η απόφαση αφορά στις περιοχές:

- Πάτρα:

- Ρέντη

- Ρέθυμνο

- Άγιος Νικόλας Λασιθίου

- Eδεσσα

- Καστοριά

- Ραφήνα

- Κοζάνη

- Ιωάννινα

- Κέρκυρα

- Ναύπλιο

- Ξάνθη

- Μοσχάτο

- Ζάκυνθο

- Χίος

- Μέθανα

- Λευκάδα

- Ναύπλιο

- Ναύπακτος

- Σκύρος

- Λέσβος

- Νάουσα

- Αθήνα

- Ελληνικό-Αργυρούπολη

- Ηλιούπολη

- Καλλιθέα

- Πειραιάς

- Περιστέρι

- Κόρινθος

- Αλιβέρι

- Νιγρίτα

- Καμένα Βούρλα

- Ανδρος

- Λαύριο

- Λαμία

- Φάρσαλα

- Μαγούλα

- Χαλκίδα

- Λουτράκι

- Νάξος