Κρήτη

Διάγνωση μέσω... τηλεϊατρικής για τους Ανωγειανούς

Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Με δύο σύγχρονους υπερηχοτομογράφους, ενός ψηφιακού έγχρωμου, τύπου CleorVue 350 και ενός φορητού, τύπου Ultrasound, με δυνατότητα εφαρμογής τηλεϊατρικής, αναβαθμίζονται οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Στο εξής οι Ανωγειανοί, αλλά και όσοι απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, θα μπορούν, μέσω της τηλεϊατρικής και τη βοήθεια των γιατρών από το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, να έχουν διαγνώσεις υψηλού επιπέδου.

Πρόκειται για χορηγία του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife, μέσω της οποίας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, θα αναβαθμιστεί και πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα του Κέντρου Υγείας, τοποθετώντας το στην πρώτη γραμμή των δομών πρωτοβάθμιας υγείας. Το Κέντρο Υγείας, που λειτουργεί από το 1993, καλύπτει το σύνολο των χωριών και των οικισμών του Μυλοποτάμου και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί την αρωγή πολλών επιστημόνων και εθελοντών.

Ανάμεσα τους και ο γιατρός καρδιολόγος του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας Κώστας Μερκούρης, ο οποίος για πάνω από επτά χρόνια βρίσκεται στα Ανώγεια για ένα διήμερο κάθε μήνα, προσφέροντας τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του στους κατοίκους του Ψηλορείτη.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".