Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της περιοδικής έκθεσης σύγχρονης κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, σας προσκαλούμε σε μια θεματική ξενάγηση για τις τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης των αρχαίων και σύγχρονων αγγείων, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, στις 18:00, με ελεύθερη είσοδο.
Μέσα από τα έργα της περιοδικής έκθεσης, οι κεραμίστες Ηλίας Χριστόπουλος και Χαρούλα Κοροπούλη παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και ψησίματος που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του υλικού και χαρακτηρίζουν την κεραμική τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ηρακλείου Παρασκευή Σταματάκη και Ειρήνη Νικολακοπούλου παρουσιάζουν τις αντίστοιχες τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης στην κεραμική παραγωγή των πολύχρωμων Καμαραϊκών αγγείων και των αγγείων των Νεοανακτορικών χρόνων.
Η θεματική ξενάγηση, όπως και η φιλοξενία της περιοδικής έκθεσης στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, εντάσσονται στη συνολικότερη πολιτική διάδρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την αρχαία τέχνη, συνιστώντας βασικό άξονα των εξωστρεφών δράσεων των σύγχρονων Μουσείων.
Σημείο συνάντησης: Αίθουσα Πολυμεσικών Εφαρμογών (ισόγειο)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Περιοδική έκθεση της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη
Δέσποινα Βανδή: Επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου
Βαρδάκης: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου