Κυριακή 15 ΔΕΚ 2019 16:27
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  18°C
 • Ρεθυμνο
  18°C
 • Λασιθι
  18°C
Ekriti.gr Logo

Το 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην 6η Κινητικότητα εταίρων

Το 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην 6η Κινητικότητα εταίρων

nipiagogeio.jpg

Το 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου υποδέχτηκε 14 εταίρους από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Σουηδία και Ιταλία από 20/5 έως 24/5.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το πρόγραμμα Εράσμους+ που υλοποιήσαμε τη διετία 2017-19 αφορούσε τις παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα νηπιαγωγεία κάθε χώρας εταίρου. Μετά από 5 κινητικότητες στα νηπιαγωγεία των εταίρων, παρατηρήσεις των μεθόδων τους και ανταλλαγές καλών πρακτικών, οι εταίροι επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας.

Παρά τις σημαντικές κτηριακές ελλείψεις, εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά που γίνεται και τη σωστή συγκρότηση του προγράμματός μας. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καθημερινές δραστηριότητες και να λάβουν μέρος στη σχολική μας ζωή. Μαζί με τα παιδιά επισκέφτηκαν την Κνωσό και ξεναγήθηκαν  στο παλάτι του Μίνωα.

Ακόμη, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών μας, τηρώντας την ελληνική φιλοξενία. Ο κος. Αλετράς, γονέας μαθήτριάς μας, αρχαιολόγος, τους ξενάγησε στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Επισκέφτηκαν επίσης το 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το  κάστρο του Κούλε, όλα τα αξιοθέατα της πόλης μας, καθώς και την Ελούντα, τη Σπιναλόγκα και τον Άγιο Νικόλαο. 
Οι εταίροι μας έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τις παιδαγωγικές μας μεθόδους, τη συνεργασία μας με τους γονείς, την κρητική φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας. 
Η Προϊσταμένη του 60ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου
Αμαλία Σηφάκη

Διαβάστε επίσης. . .

Δύο καινούργιες παιδικές χαρές βρίσκονται στην Τάφρο των Ενετικών Τειχών
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 42χρονος