Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, αναφορικά με τις προτεραιότητες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τη δυνατότητα ένταξης τους στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Ρεθεμνιώτης υφυπουργός, σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κατέθεσε ένα πλήρες υπόμνημα έργων και προτεραιοτήτων για την τρέχουσα περίοδο, τονίζοντας πώς «μέσα από την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος και των δυνατοτήτων του, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που γνωρίζουν τις προτεραιότητες και τα υπό συζήτηση έργα, θα επιτύχει, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, να προγραμματίσει, να υποστηρίξει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα, έτσι ώστε να παρουσιάσει προς τους πολίτες άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δίνοντας με αυτό τον τρόπο συντονισμένες απαντήσεις, σε ένα τομέα όπως η αυτοδιοίκηση που συνδέεται άρρηκτα με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας υπέγραψε σήμερα έκτακτη επιχορήγηση 100.000 € για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας των οικισμών του Δήμου Μυλοποτάμου καθώς και την έγκριση 120.000 € για τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι έκτακτες αυτές επιχορηγήσεις έρχονται ως συνέχεια των ενεργειών της κυβέρνησης στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατές φυσικές καταστροφές και στοχεύουν στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Από τη μεριά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό για την αρίστη συνεργασία και την σταθερή του προσήλωση στη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου για μια αναπτυξιακή αυτοδιοικητική πολιτική, τονίζοντας πως, είναι σημαντικό, ειδικά αυτή τη κρίσιμη περίοδο, το Ρέθυμνο να μη χάσει ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες, δηλώνοντας παράλληλα, απόλυτα πεπεισμένος ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 111 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δραματικές Σχολές και σχολές χορού: Ξεκινούν στις 15 Μαΐου δια ζώσης μαθήματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί

λαθραια τσιγαρα καπνος

Στη σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 46χρονο να έχει στην κατοχή του κλειδί εγκαταλελειμμένης οικίας πλησίον της δικής του, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατόπιν νομότυπης έρευνας, τα ακόλουθα:

- δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα πακέτα (2.490) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών,

- διακόσιες εξήντα εννέα (269) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών,

- μία (01) συσκευή κινητού τηλεφώνου,

- ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (13.860,28€).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Ηράκλειο: Τον "έκαψε" η κοκαϊνη

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο άνδρας που ακολούθησε την 25χρονη Δανάη μέχρι το σπίτι της