Κρήτη

Ρέθυμνο

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη του Γερμανού καθηγητή

Ρίχτερ

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Γερμανού καθηγητή Ρίχτερ, με μία σημαντική εξέλιξη. Ο πρόεδρος Ιωάννης Καργόπουλος ανακοίνωσε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής ότι η πολιτική αγωγή δεν έχει πλέον δικαίωμα παράστασης. Και αυτό γιατί το δικαστήριο κρίνει ότι από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δεν προκύπτει άμεση ηθική βλάβη σε βάρος των φορέων και των πολιτών που έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. 

Θυμίζεται ότι η έδρα είχε επιφυλαχθεί από την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας να αποφασίσει για το εάν η πολιτική αγωγή πρέπει να παρασταθεί ή όχι.

Αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρει το Goodnet.gr ανακοινώθηκε όταν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν προσωρινή διακοπή της δίκης προκειμένου να ζητήσουν άδεια από το δικηγορικό σύλλογο λόγω της αποχής τους για να παραστούν στην διαδικασία. 

Τελικά, ο δικηγορικός σύλλογος δεν έδωσε άδεια και όταν αυτό το ανακοίνωσε ο δικηγόρος, κ. Κοτζαμπασάκης στην αίθουσα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και την απόρριψη της πολιτικής αγωγης.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του συνταγματολόγου κ. Νίκου Αλιβιζάτου…

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη για την 28η Οκτωβρίου

Γιάννης Κουράκης

"Τιμούμε και φέτος, όλοι οι Έλληνες, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που δόξασε για μια ακόμη φορά την πατρίδα μας" αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης και συνεχίζει:.

Το "ΟΧΙ" απέναντι στον ιταλικό φασισμό αρχικά, αλλά και στον Γερμανικό ναζισμό στην συνέχεια, πληρώθηκε ακριβά από την Ελλάδα και το λαό μας, γέννησε όμως την Ελπίδα στις καρδιές όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

Το 1940 οι Έλληνες δεν υπολόγισαν ούτε την συντριπτική υπεροπλία, ούτε την αριθμητική υπεροχή των εισβολέων.

Με ενότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα αντέταξαν στον Μουσολίνι την πίστη τους στην Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Έγραψαν έτσι, μια νέα, ένδοξη σελίδα στην μακραίωνη Ιστορία μας και έδειξαν το δρόμο των θυσιών και του χρέους που πρέπει να ακολουθεί κάθε ελεύθερος λαός, κάθε ελεύθερος άνθρωπος.

Το παράδειγμα της ηρωϊκής γενιάς του ΄40, νοηματοδοτεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας και σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και απειλές.

Η 28η Οκτωβρίου μας καθοδηγεί και μας διδάσκει πως για τους λαούς που αγαπούν την Ελευθερία δεν υπάρχουν όρια θυσίας.

Ο ενωμένος και αγωνιζόμενος Ελληνισμός ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίζει νικηφόρα κάθε πρόκληση και κάθε αντιξοότητα όσο μεγάλη και εάν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

 

ESPA BANNER