Κρήτη

Ρέθυμνο

Παραδόθηκε η νέα πτέρυγα επέκτασης του Γηροκομείου Ρεθύμνου

2_4.jpg

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει "αγκαλιάσει" και στηρίζει τις κοινωνικές δομές στην Κρήτη, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση παραλαβής του έργου της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου Ρεθύμνου. Το έργο επέκτασης του Γηροκομείου προϋπολογισμού 345.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η νέα πτέρυγα θα στεγάσει 30 νέες κλίνες σε σύνολο  60 κλινών ηλικιωμένων (σε παλιά και νέα πτέρυγα). Στην εκδήλωση παραλαβής που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του Γηροκομείου ,τον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας-τοπικών φορέων καλωσόρισαν η υπεύθυνη του παραρτήματος Ζωή Μπριλάκη και ο πρόεδρος του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης Σταύρος Καναβάκης οι οποίοι και ευχαρίστησαν δημόσια τον κ. Αρναουτάκη  για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας και των τεχνικών υπηρεσιών της στην υλοποίηση του έργου αλλά και όλους όσους βοήθησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές.

1_5.jpg

1_5.jpg, by lamprakis

Ο Περιφερειάρχης  από την πλευρά του ευχαρίστησε για την συνεργασία τον κ. Καναβάκη και την κα Μπριλάκη, όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου όπως επίσης όλα τα στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές στην Πρόνοια, στις κοινωνικές δομες. 

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει "αγκαλιάσει" και στηρίζει τις  κοινωνικές δομές πρόνοιας. Είναι χρέος μας να βοηθούμε όπως μπορούμε τους συνανθρώπους μας , να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες -υπηρεσίες, ένα χαμόγελο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ο οποίος παράλληλα είπε ,ότι η Περιφέρεια θα έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Ξανθό και θα κινήσει τις διαδικασίες για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου.

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στη σημερινή τελετή παράδοσης του έργου ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ.κ. Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο Περιφερειακός  σύμβουλος Μανόλης Χνάρης, η Δ/ντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, στελέχη και εργαζόμενοι στην Πρόνοια, εθελοντές στις κοινωνικές δομές, ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Παπουτσάκης κ.α.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Ικανοποίηση στο υπουργείο για το Χωρικό Σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Τα εύσημα τόσο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάνννη απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκπονήσει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή Νέας Αλικαρνασσού, κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου όπου σήμερα λειτουργεί ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης όταν ξεκινήσει την λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, παρουσιάστηκε από τους μελετητές, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η  Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και η Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Τόσο οι κ.κ Ταγαράς και Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Αυγενάκης, εξήραν την καλή δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Δήμος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και δεσμεύτηκαν ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και με τον έτερο ιδιοκτήτη του ακινήτου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη, τον κ. Ταγαρά και τον κ. Μπακογιάννη και τόνισε από την  πλευρά του ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για διάλογο, καθώς θεωρεί την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου πολύ σημαντικό ζήτημα, από το οποίο δεν  μπορεί να απουσιάζει, αφού είναι συνιδιοκτήτης και άμεσα ενδιαφερόμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί