Κρήτη

Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο

img-999e49de6f9f854b9788ba75b223a25d-v.jpg

Με νεανική διάθεση και συμμετοχή το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη πόλη του Ρεθύμνου.
 

Η κεντρική έκθεση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες του Φεστιβάλ κάθε ηλικίας , όπου από νωρίς το απόγευμα μπορούσαν να την επισκεφτούν.
Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε και στους υπόλοιπους χώρους του Φεστιβάλ.Επίσης λειτούργησε χώρος των ΑΕΙ-ΤΕΙ όπου είχε στηθεί έκθεση για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση και το μεγάλο πρόβλημα με τη φοιτητική στέγη στην πόλη μας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Πολιτική Ομιλία από τον Μανώλη Συντιχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία όπου η Μιρέλα Πάχου και το συγκρότημα της και μετέπειτα ο Λευτέρης Τσαγκαράκης , διασκέδασαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ μέσα από πλήθος τραγουδιών και χορό.

Κρήτη

Επίγειοι παράδεισοι σε Ηράκλειο και Λασίθι (φωτογραφίες)

Στο Φαράγγι του Χαυγά η υπέροχη λίμνη του Νεραϊδοκόλυμπου

Αν και η Κρήτη, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο για τους επισκέπτες από την Ελλάδα όσο και για τους επισκέπτες από τον υπόλοιπο κόσμο, κοινό μυστικό αποτελεί, ότι «κρύβει» ακόμη και μέχρι σήμερα, κάποιες απίστευτης ομορφιάς περιοχές, που δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο προβεβλημένες.

Η παραλία του Κουρεμένου βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τη Σητεία, στα ανατολικά του Παλαίκαστρου.

Αποτελεί την μεγαλύτερη παραλία της περιοχής, με ψιλή άμμο και από τα χαρακτηριστικά της σημεία είναι τα ρηχά νερά και ταυτόχρονα ο ισχυρός άνεμος, που την καθιστά έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς για τους λάτρεις θαλάσσιων σπορ, όπως η ιστιοσανίδα, αλλά και το kite surfing.

Στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, η παραλία του Κομού, αποτελεί έναν ακόμη όχι και τόσο δημοφιλή επίγειο παράδεισο, για όσους αγαπούν την θάλασσα. Βρίσκεται περίπου εξήντα πέντε χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από την διάσημη παραλία των Ματάλων.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα αλμυρίκια, ωστόσο οι πιο ρομαντικοί επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλία κατά τα τέλη του καλοκαιριού που ανθίζουν τα λευκά κρίνα της άμμου. Η θέα των νησιών Παξιμάδια είναι μαγευτική, ενώ όσοι επιλέγουν την παραλία, μαγεύονται από τα χρώματα στον ουρανό, κατά τη δύση του ηλίου.

Η παραλία του Κομού βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη ενώ πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο μέσα στη θάλασσα, «στέκει» ο βράχος του Βόλακα για τον οποίο ο μύθος που σώζεται, αναφέρει ότι αποτελεί την κορυφή του βουνού, την οποία ο Κύκλωπας Πολύφημος απέσπασε και έριξε στο καράβι του Οδυσσέα.

Ένα ακόμη καλά κρυμμένο σημείο μοναδικής ομορφιάς, είναι το φαράγγι του Χαυγά στο Οροπέδιο Λασιθίου, μέσα από το οποίο περνάει ο Χαυγάς ή αλλιώς Ξενικός Ποταμός στον οποίο συγκεντρώνονται τα νερά από το Οροπέδιο του Καθαρού, για να καταλήξουν στην καταβόθρα του Χώνου και από εκεί στο Φράγμα του Αποσελέμη.

Το μήκος του είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό, όσων το έχουν επισκεφθεί μία ή και περισσότερες φορές.

Στο Φαράγγι του Χαυγά που είναι προσβάσιμο και σχετικά ομαλό, ξεχωρίζει η υπέροχη λίμνη του Νεραϊδοκόλυμπου, που βρίσκεται στη βάση ενός μικρού καταρράκτη και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία που μπορεί κάποιος να δει και να φωτογραφίσει. Στον Νεραϊδοκόλυμπο λέγεται από τους παλιούς ότι λούζονταν οι νεράιδες του φαραγγιού.