Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Το στερνό αντίο στον Βαγγέλη Κεφαλογιάννη

kefalogiannis2.jpg

Στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο Αντίο στον Βαγγέλη Κεφαλογιάννη ή Κουντοβαγγέλη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. 
Η σωρός βρισκόταν στον Άγιο Μηνά από τη μια μετά το μεσημέρι όπου θα φτάσει από την Αθήνα. Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν ένα σπουδαίο Ανωγειανό και Έλληνα πατριώτη που με την δράση και την ζωή του τίμησε την καταγωγή και το όνομα του.
Ο αείμνηστος Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, θείος του σημερινού Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε έντονη αντιστασιακή δράση στην Κατοχή στο πλάι των αδερφών του Κώστα ή Κουντόκωστα και Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος μετέπειτα διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

kefalogiannis.jpg

kefalogiannis.jpg, by gpapadakis

Έντονη δράση ανέπτυξε και κατά την περίοδο της Χούντας με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην ομάδα που ανατίναξε το αυτοκίνητο της τότε Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πολιτική δράση στα επόμενα χρόνια,ανέλαβε καθώς ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος στο πολιτικό γραφείο του αδερφού του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στην ζωή του υπήρξε διακεκριμένος ξενοδοχειακός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Απολλώνια” στην Αμμουδάρα. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Βρέντζου, και είχαν μαζί αποκτήσει 4 παιδιά, τον Μιχάλη, τον Βασίλη, την Ζαφειρένια και την Ειρήνη.
Πηγή: Ανωγή

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER