Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Κατάληψη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (φωτο)

καταληψη εκπαιδευτικοι ρεθυμνο

Στο νέο σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλοντας όπως αναφέρει χαρακρητιστικά "την κυβερνητική πολιτική για την εμμονή του στην μη απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών, το οποίο δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους". Μάλιστα, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική για την εμμονή του στην μη απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών, το οποίο δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους. Καταγγέλλει τον Υπουργό για την μη απόσυρση του σχεδίου νόμου όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία το οποίο οδηγεί στην συρρίκνωση του δημόσιου Νηπιαγωγείου.
Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε 
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς σε όλη την Εκπαίδευση
Κατάργηση του Ν.3848/2010 
Απόσυρση των προτάσεων του υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών 
Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για το ελάχιστο αριθμό μαθητών στα Νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν Νηπιαγωγεία.
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15 και αντίστοιχα 1:20 στα Δημοτικά 
Κατάργηση του Νόμου για Τμήματα Ένταξης 
Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. 

καταληψη εκπαιδευτικοι ρεθυμνο

καταληψη εκπαιδευτικοι ρεθυμνο, by gpapadakis

καταληψη εκπαιδευτικοι ρεθυμνο

καταληψη εκπαιδευτικοι ρεθυμνο, by gpapadakis

Ο αγώνας δεν μένει εδώ, συνεχίζεται μέχρι να αποσυρθούν τα Σχέδια Νόμου-Εκτρώματα που οδηγούν τους συνάδελφους μας στην ανεργία και στο κλείσιμο των δημόσιων σχολείων.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΙΠΕΗ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις για την δημιουργία φορέα διαχείρισης

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/07/2021 στα Γραφεία του  Συνδέσμου  μεταξύ της Διοίκησης του ΣΕΒΠΗ, τον Πρόεδρο κ. Αντωνακάκη , τον κ. Ανυφαντακη, τον κ. Βαλεργακη, τον κ. Ελληνάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Εμπορίου Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκη  και τον ειδικό σύμβουλό του κ. Τριχά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα  τρέχοντα  θέματα ενδιαφέροντος της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

Συζητήθηκε εκτενώς η συνέχεια των διαδικασιών για την δημιουργία Φορέα διαχείρισης της ΒΙΠΕΗ με την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η σύνδεση του κόμβου ΒΟΑΚ –ΒΙΠΕ καθώς και η βελτίωση υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής.

Η συνάντηση έκλεισε  με δέσμευση και από τις δύο πλευρές  για  συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Τι λέει η αστυνομία για το επεισόδιο με τους άσκοπους πυροβολισμούς

Αφέντης Χριστός: Πως θα γιορταστεί φέτος η Μεταμόρφωση στον Γιούχτα