Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Απονομή βραβείων Κληροδοτήματος "Στυλιανός Αναστασάκης"

vraveysi_klirod_anastasaki1_.jpg

Σε μια σεμνή, συγκινητική τελετή, απονεμήθηκαν σήμερα (Παρασκευή 14/5/21), από το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, τα  βραβεία «Στυλιανός Αναστασάκης» στους αριστεύσαντες μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕ.Λ.  Ρεθύμνου. 

Στην τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όσα προβλέπει το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης, που είναι ο επίσημος  διαχειριστής του ομώνυμου Κληροδοτήματος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης κ. Στ.  Σπανουδάκης/ Αντιδήμαρχος  Δ.Ρ., τα Μέλη της Επιτροπής/ Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Γ. Μοτάκης και Δ. Λαχνιδάκης,  από τη σχολικές κοινότητες ο κ. Μ  Χαλκιαδάκης/Δντής του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και ο κ. Μ. Μαραγκάκης / Δντής 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου,  γονείς των βραβευόμενων μαθητών και φυσικά οι  αριστεύσαντες μαθητές. Ειδικότερα το χρηματικό βραβείο του Κληροδοτήματος «Στυλιανός Αναστασάκης» απονέμεται, σύμφωνα με τη βούληση του δωρητή,   στην μαθήτρια/τή του κάθε Λυκείου που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία απολυτηρίου, καθώς και στην μαθήτρια/τή  του κάθε Λυκείου που συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή της /του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη σημερινή τελετή και σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου διανεμήθηκαν ισόποσα χρηματικά βραβεία, συνολικού ύψους 4.000Ε, ποσό το οποίο προήλθε από τις εισπράξεις μισθώματος ακινήτου ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος, κατά το έτος 2020. 

Τα βραβεία, ύψους 500€ έκαστο, απονεμήθηκαν από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης στους μαθητές που πρώτευσαν  κατά τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2019-2020, τα ονόματα των οποίων κατέθεσαν στη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος, οι Διευθυντές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου.

Οι βραβευθείσες μαθήτριες/τές είναι:

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου:

Αριστεύσαντες κατά το σχολ. έτος 2011-2012: Ανυφαντάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ (Βαθμός Απολυτηρίου) και Χαιρέτη Ηλέκτρα του Βασιλείου (Γενικός βαθμός Πρόσβασης)  πανελλαδικών) .

Αριστεύσασες κατά το σχολ. έτος 2019 - 2020: Καλλιτσουνάκη Ευαγγελία του Ευαγγέλου ((Βαθμός Απολυτηρίου) και Ουρανού Ελευθερία του Ομήρου (Μόρια Πανελλαδικών) .

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου:

Αριστεύσασες κατά το σχολ. έτος 2011-2012: Κυδωνάκη Κωνσταντίνα του Αρίστου  (Βαθμός Απολυτηρίου) και Βροντάκη Μαρία του Γεωργίου (Γενικός βαθμός Πρόσβασης).

 Αριστεύσασες κατά το σχολ. έτος 2019-2020: Λαγουδάκη Ελευθερία του Γεωργίου  (Βαθμός Απολυτηρίου) και Μοτζάκη Μαρία του Κωνσταντίνου ((Μόρια Πανελλαδικών).

Ο Δήμαρχος και τα Μέλη της Επιτροπής Κληροδοτήματος «Στυλιανός Αναστασάκης» συνεχάρησαν ξεχωριστά κάθε μαθήτρια και μαθητή για την επιτυχία τους καθώς και τους γονείς και δασκάλους τους για τη συμβολή τους στην αριστεία  νέων ανθρώπων του Ρεθύμνου που είναι η ελπίδα και η  εγγύηση της προόδου και της ευημερίας του τόπου και τη χώρας μας και τους ευχήθηκαν δύναμη, πίστη και αφοσίωση στους στόχους τους για να αξιωθούν κι  άλλες, ακόμη πιο σημαντικές, κατακτήσεις στη ζωή τους.  

Αξίζει μια συνοπτική πλην τιμητική μνεία στον δωρητή, αείμνηστο ευπατρίδη συμπολίτη Στυλιανό Αναστασάκη (1906-1949), ο οποίος γεννήθηκε στα Περιβόλια Ρεθύμνου και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 43 ετών στον Πλατανιά, αγωνιστή στη Μάχη της Κρήτης με πλούσια εγκυκλοπαιδική και κοινωνική μόρφωση και παιδεία,  γιος πολυμελούς οικογένειας, με πατέρα κτηματία και μητέρα την οποία  έχασε σε πολύ μικρή ηλικία από ασθένεια. Η βαθιά αγάπη του για τη γνώση και τον τόπο του, τον ώθησε σε μια  γενναιόδωρη δωρεά ακίνητης περιουσίας στο τότε Γυμνάσιο Αρρένων, ακίνητη περιουσία, με την επιθυμία, αφενός, την έκδοση του χειρόγραφου λευκώματος του με βιογραφικά και οικογενειακά του στοιχεία και, αφετέρου, τη διαχείριση των δωρηθέντων κτημάτων και τη διάθεση των ετήσιων εισοδημάτων τους στη βράβευση του καλύτερου αποφοίτου, μαθητή ή μαθήτριας του Γυμνασίου. Επειδή τα εισοδήματα των ακινήτων δεν είναι σταθερά – κατά καιρούς μάλιστα τα χρηματικά βραβεία δίδονταν από πόρους του Δήμου που είναι ο διαχειριστής του κληροδοτήματος –  και δοθέντος ότι το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο Αρρένων, αποτέλεσε τη μαθητική κοινότητα των  1ου και το 2ου ΓΕΛ ,  αποφασίστηκε η απονομή 4ων  βραβείων του κληροδοτήματος Αναστασάκη κάθε έτος στους μαθητές και μαθήτριες του 1ου και του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Με την προσφορά του ο αείμνηστος συμπολίτης έδωσε πολύτιμο μάθημα ζωής, διαχρονικά επίκαιρο, ειδικά στη σύγχρονη εποχή που αποδίδει στον ατομοκεντρισμό  κυρίαρχο ρόλο, αναδεικνύοντας εμπράκτως την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της ανιδιοτέλειας, της δύναμης της γνώσης και της ανάγκης έμπνευσης και ενθάρρυνσης των νέων να αγωνίζονται για την αριστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Έκθεση και εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

- Κρήτη: Προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης του Φάρου στον Αφορεσμένο

- Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό καλλιτέχνη - Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων του

Ελλάδα

Τέσσερα βραβεία για την Attica Group στα Health & Safety Awards 2021

attica

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES & HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την βράβευσή της με 4 βραβεία στα Health & Safety Awards 2021 που διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, η Attica Group βραβεύτηκε ως ακολούθως:

Winner στον κλάδο «Ναυτιλία/Shipping», που αφορά την συνολική ανάπτυξη,
διαχείριση και παρακολούθηση της Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων, επιβατών και επισκεπτών σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα πλοία του Ομίλου. 

Gold βραβείο στην κατηγορία «Προσβασιμότητα Χώρου σε ΑΜΕΑ / Disability Facilitate Space» για τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλα τα πεδία των εργασιακών χώρων που υποδέχονται και φιλοξενούν ασφαλώς υπαλλήλους, πελάτες ή και επισκέπτες ΑΜΕΑ.

Gold βραβείο στην κατηγορία «Εκκένωση Εγκαταστάσεων / Premises Evacuation» για την αναγνώριση των δράσεων και των διαδικασιών που έχουν να επιδείξουν οι υποδομές, ο εξοπλισμός και σύγχρονες τεχνολογίες του Ομίλου σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης των εγκαταστάσεων σε Θάλασσα και Ξηρά, με ειδική έμφαση σε ΑΜΕΑ.

τα βραβεία
τα βραβεία

Bronze βραβείο στην κατηγορία «COVID-19: Μέσα αντιμετώπισης στους χώρους εργασίας / COVID-19: Resources for the workplace» για τις δράσεις του Ομίλου με στόχο την μείωση του κινδύνου έκθεσης των εργαζομένων στο ιό SARS-CoV-2 στον χώρο εργασίας (ταξινόμηση κινδύνου θέσεων εργασίας, συστάσεις / οδηγίες σε εργαζόμενους / εξωτερικούς συνεργάτες, λήψη ειδικών μέτρων πρόληψης, ιεραρχία ελέγχων, έκδοση ασφαλών πρακτικών / οδηγιών, προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό, κτλ).  
 
Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Τί λένε οι συγγενείς του 35χρονου που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ