Κρήτη

Ρέθυμνο

Γ. Μαρινάκης στο Ράδιο Κρήτη: 15 εκατομμύρια η ζημιά για το Ρέθυμνο

καρναβάλι ρεθύμνου

Σε 15 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημιά για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. 

Ο Δήμαρχος έκανε σαφές, πως κανείς δεν παίζει με τη Δημόσια Υγεία, ωστόσο χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως “όσο αντιμετώπισε μια ασπιρίνη τον καρκίνο, άλλο τόσο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με την απόφαση της την εξάπλωση του ιού”. 

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η απόφαση της κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της ούτε τις κοινωνικές διαστάσεις, ούτε όμως και το γεγονός ότι υπάρχουν τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα και ασφαλώς στο Ρέθυμνο, που έχουν κάνει τις προετοιμασίες και τις αγορές τους και θα μείνουν μόνο με χρέη. 

Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη ο Γιώργος Μαρινάκης απεύθυνε ένα ευρύ κάλεσμα προς όλους, τονίζοντας πως το καρναβάλι μεν αναβάλλεται, οι παράλληλες όμως εκδηλώσεις και το εορταστικό κλίμα στο Ρέθυμνο θα υπάρχει. 

Σε σχέση με τις αποφάσεις για την επόμενη ημέρα, ο ίδιος υποστήριξε πως η επιτροπή του καρναβαλιού είναι αρμόδια να αποφασίσει το μέλλον της διοργάνωσης, κάνοντας σαφές πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε όποια απόφαση και σε όποια προσπάθεια κάνουν οι άνθρωποι που έχουν μοχθήσει προκειμένου να υλοποιηθεί το καρναβάλι. 

 

Κρήτη

Κρήτη: Και έκτη ημέρα απεργίας από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Ζητούν επαναπρόσληψη οι οδηγοί

Δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα όπως φαίνεται τα μέλη του Σωματείου Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ο "Ερμής" καθώς όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωση τους, συνεχίζουν και για 6η ημέρα την απεργία τους με αφορμή την άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αναλυτικά την ανακοίνωση των οδηγών αναφέρονται τα εξής:

Παρά τις πέντε πρώτες 24ωρες απεργίες, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η εργοδοσία δεν υποχωρεί, ώστε να πράξει το αυτονόητο και να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση. Η συμπεριφορά αυτή μας ωθεί να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εξαγγέλλοντας νέα 24ωρη απεργία των μελών μας, οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, από 06/07/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 π.μ. μέχρι και 07/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 π.μ. 
Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας  μας (Ο.Σ.Μ.Ε.).
Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα στα δικαιώματά μας.