Κρήτη

Ρέθυμνο

Γ. Μαρινάκης στο Ράδιο Κρήτη: 15 εκατομμύρια η ζημιά για το Ρέθυμνο

καρναβάλι ρεθύμνου

Σε 15 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημιά για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. 

Ο Δήμαρχος έκανε σαφές, πως κανείς δεν παίζει με τη Δημόσια Υγεία, ωστόσο χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως “όσο αντιμετώπισε μια ασπιρίνη τον καρκίνο, άλλο τόσο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με την απόφαση της την εξάπλωση του ιού”. 

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η απόφαση της κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της ούτε τις κοινωνικές διαστάσεις, ούτε όμως και το γεγονός ότι υπάρχουν τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα και ασφαλώς στο Ρέθυμνο, που έχουν κάνει τις προετοιμασίες και τις αγορές τους και θα μείνουν μόνο με χρέη. 

Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη ο Γιώργος Μαρινάκης απεύθυνε ένα ευρύ κάλεσμα προς όλους, τονίζοντας πως το καρναβάλι μεν αναβάλλεται, οι παράλληλες όμως εκδηλώσεις και το εορταστικό κλίμα στο Ρέθυμνο θα υπάρχει. 

Σε σχέση με τις αποφάσεις για την επόμενη ημέρα, ο ίδιος υποστήριξε πως η επιτροπή του καρναβαλιού είναι αρμόδια να αποφασίσει το μέλλον της διοργάνωσης, κάνοντας σαφές πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε όποια απόφαση και σε όποια προσπάθεια κάνουν οι άνθρωποι που έχουν μοχθήσει προκειμένου να υλοποιηθεί το καρναβάλι. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Διανομή κρέατος σε 655 οικογένειες από τον Δήμο Ηρακλείου

κρέας

Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Απριλίου η διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 655 οικογένειες ωφελούμενες των κοινωνικών υπηρεσιών, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Η διανομή γίνεται με ίδιους πόρους (μέσω διατακτικών) προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.