Κρήτη

Ρέθυμνο

Ερώτηση του Μανώλη Συντυχάκη για το Γεν. Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε επίσης να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να ανακληθούν οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού. Ανέφερε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου τον Απρίλιο του 2020 κενές ήταν περίπου 30 θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ (δηλαδή το 37% των οργανικών θέσεων) και 38 θέσεις (71,7%) ειδικευομένων.

Πρόσθεσε ότι για να «κουκουλωθούν» προσωρινά τα σοβαρά αυτά κενά και για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος COVID, υποχρεώνονται γιατροί να μετακινούνται από άλλες δημόσιες Δομές Υγείας του νησιού και μεταξύ τμημάτων του Νοσοκομείου.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων επικαλούμενος της δημοσιονομικό κόστος και ανέφερε ότι θα υπάρξουν εννέα προσλήψεις γιατρών, παραδεχόμενος ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες.

E

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δρόμοι ...ποτάμια από τη δυνατή βροχή - Προσοχή στις μετακινήσεις (Βίντεο)

Οι δρόμοι μετατράπησαν σε ποτάμια, από τη δυνατή νεροποντή.

Σε ...ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της πόλης και των περιχώρων του Ηρακλείου εξαιτίας της δυνατής βροχώπτωσης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Κρήτης και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είναι σε επιφυλακή, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Νωρίτερα υπήρχε διακοπή ρεύματος από πτώση κεραυνού, ενώ οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε μία τουλάχιστον περίπτωση για απάντληση υδάτων από υπόγειο κατοικίας.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο: