Κρήτη

Ρέθυμνο

Επιστολή - κόλαφος στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Νοσοκομείο Ρεθυμνου

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απέστειλε η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ​Ελενη  Ιωαννίδου​, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μάλιστα οι δύο εναπομείνασες γιατροί της Παθολογικής Κλινικής, απειλούν με παραίτηση, αν ισχύσουν οι πληροφορίες για μετακίνηση του τρίτου γιατρού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η επιστολή:

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, το δημόσιο σύστημα υγείας υπέστη δυο σοβαρά πλήγματα όσον αφορά στη στελέχωση σε ιατρικό δυναμικό. Πρώτον πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (5 χρόνια) που λόγω μνημονίων δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Δεύτερον και χειρότερο ένα μεγάλο μέρος των νέων γιατρών κυρίως λόγω της έλλειψης προοπτικής και των κακών μισθών έφυγε στο εξωτερικό. Τα νοσοκομεία κόντεψαν να καταρρεύσουν εφόσον ήταν ήδη υποστελεχωμένα. Όσοι έπαιρναν σύνταξη δεν αντικαθίσταντο και οι ειδικευόμενοι ήταν όλο και λιγότεροι.

Τα τελευταία χρόνια μπορεί να έγινε μια τεράστια προσπάθεια στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, άνοιξαν εκατοντάδες θέσεις μόνιμων γιατρών, τα νοσοκομεία πήραν μια ανάσα, όμως το στοίχημα των ειδικευόμενων δεν κερδήθηκε.

Αρχικά άδειασαν οι ειδικότητες Πνευμονιολογίας, Καρδιολογίας, ΩΡΛ, ακτινολογία) των επαρχιακών νοσοκομείων και στη συνέχεια των μεγάλων αστικών κέντρων, μετά οι «βασικές» ειδικότητες όπως η χειρουργική και η παθολογία. Η «ένεση» ιατρικού δυναμικού που έγινε αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο μας, με την ενίσχυση 40 περίπου ειδικών γιατρών, βοήθησε πολλά τμήματα να πάρουν μία «παράταση ζωής». Όμως έχουμε χάσει τη δύναμη που δίνουν οι νέοι γιατροί-οι ειδικευόμενοι- οι οποίοι στηρίζουν τα περισσότερα τμήματα και ειδικά το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Από τις 56 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο οι 18.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει ένα πλήθος προκλήσεων στη λειτουργία του. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο του νόμου, εφημερεύει κάθε μέρα, ενώ λόγω τουρισμού και καρναβαλιού το μισό χρόνο η δουλειά διπλασιάζεται. Λόγω έλλειψης κυρίως νευροχειρουργικής κλινικής οι διακομιδές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι σχεδόν καθημερινές. Δεν υπάρχει καμία ιδιωτική δομή περίθαλψης στο νόμο, ενώ τα ακριβά ενοίκια και οι δικαστικές διαδικασίες με αγωγές κατά των γιατρών λειτουργούν ως επιπλέον αντικίνητρα.

Η παθολογική κλινική έχει 6 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών και 10 θέσεις ειδικευόμενων. Λόγω αυτών που προαναφέρθηκαν αλλά και διαφόρων συγκυριών (χρονιές αναρρωτικές άδειες, αποχωρήσεις κλπ) αυτή τη στιγμή στην κλινική υπηρετούν 3 ειδικευμένοι επιμελητές και 5 ειδικευόμενοι παθολόγοι. Έχουν προκηρυχτεί 2 φορές μόνιμες θέσεις ειδικών παθολόγων και τις 2 φορές οι θέσεις έχουν βγει «άγονες» δηλαδή δεν έχει υποβάλλει κανείς υποψηφιότητα. Επιπρόσθετα, οι λίστα των ειδικευόμενων έχει «αδειάσει» με αποτέλεσμα παρά τη βοήθεια από αγροτικούς γιατρούς (που πραγματοποιούν κάποιες εφημερίες) και μίας παθολόγου που έχει μετακινηθεί προσωρινά από το Βενιζέλειο, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Όσοι έχουμε μείνει (ειδικοί και ειδικευόμενοι) πραγματοποιούμε ένα απίστευτο αριθμό 24ωρων εφημεριών (8-9 το μήνα). Επιπλέον, λόγω υποστελέχωσης του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, της Πνευμονολογικής και της Ουρολογικής κλινικής καλούμαστε πολύ συχνά να καλύπτουμε όλες τις ελλείψεις και περάσαμε το καλοκαίρι πρακτικά χωρίς άδεια. Ζούμε κυριολεκτικά μέσα στο νοσοκομείο με εξαντλητικά ωράρια με σημαντικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχουμε καθώς και στη δίκη μας σωματική και ψυχική υγεία. Τον Ιούνιο του 2019 στα πλαίσια της μεγάλης προκήρυξης σχεδόν 1000 γιατρών είχαν προκηρυχτεί 12 θέσεις μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο μας και υπήρχε η υπόσχεση της επαναπροκήρυξης των άγονων θέσεων μεταξύ αυτών και 2 θέσεων παθολόγων. Αυτές οι θέσεις «πάγωσαν» και παρά τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουν αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Με αυτά τα δεδομένα τα περιθώρια χρόνου και αντοχής μας έχουν τελειώσει και σύντομα η Παθολογική κλινική θα αναγκαστεί να κλείσει. Αν δεν εφημερεύει παθολόγος δεν θα μπορούν να μείνουν ανοιχτά ούτε τα παθολογικά επείγοντα. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ έως σήμερα στο νοσοκομείο μας.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε ως νοσοκομείο στην ΥΠΕ είδαμε μια ειλικρινή προσπάθεια να στηριχτεί το νοσοκομείο. Ειδικά για την Παθολογική κλινική έγινε μετακίνηση μιας παθολόγου από το κέντρο υγείας Κανδάνου προκειμένου να μπορέσει να μείνει ανοιχτή η Παθολογική κλινική. Συζητήθηκαν επί 4ωρου τα προβλήματα του νοσοκομείου και φάνηκε ότι έγινε αντιληπτή μεταξύ άλλων η αδυναμία της κλινικής να συνεχίσει να εργάζεται με αυτό το προσωπικό καλύπτοντας και τα επείγοντα αλλά και την κλειστή Πνευμονολογική κλινική ειδικά ενόψει του χειμώνα.

Μετά από 5 ημέρες από τη συνάντηση  μαθαίνουμε ότι γίνονται κινήσεις να μετακινήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή προς το Ηράκλειο τον ένα από τους 3 μόνιμους γιατρούς μας !!! Δηλαδή μας έδωσαν μια γιατρό για 3 μήνες και μάλιστα όχι όλες της μέρες με σκοπό να μας πάρουν για πάντα ένα μόνιμο γιατρό μας; Αυτή είναι η προσπάθεια ενίσχυσης; Και ποιο επιχείρημα θα υπάρχει για να μην μετακινηθούν όλοι οι γιατροί που μένουν σε γειτονικούς νόμους και επί χρόνια «πηγαινοέρχονται»; Μήπως ανοίγονται οι «ασκοί του Αιόλου»; Μήπως αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική της πολιτικής υποβάθμισης που θα ακολουθήσει; Μήπως το νοσοκομείο μας οδηγείται ολοταχώς σε εξαφάνιση και κλείσιμο παρά τα όσα διαβεβαιώνονται;

Πρέπει άμεσα:

•    Να προκηρυχθούν 2 θέσεις μόνιμων παθολόγων με επιπλέον κίνητρα όπως η αναστολή αγροτικού διπλή προϋπηρεσία κλπ για τις συγκεκριμένες θέσεις.

•    Να μετακινηθούν παθολόγοι από γειτονικούς νόμους μέχρι να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα.

•    Να δοθούν κίνητρα (στέγασης, οικονομικά  κλπ) στους γιατρούς  και από την τοπική κοινωνία

Το νοσοκομείο και ειδικότερα η παθολογική κλινική αφορούν όλους μας και πρέπει να στηριχτούν τόσο από την πολιτεία όσο και από την τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε ότι εάν από μια κλινική που αγωνίζεται να επιβιώσει αντί να ενισχύσετε το προσωπικό, πάρετε ένα μόνιμο γιατρό, οι εναπομείνασες 2 παθολόγοι θα παραιτηθούμε ως μόνη υπεύθυνη στάση απέναντι στους ασθενείς μας.

Η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής

του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ελενη  Ιωαννίδου​

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

 

Κρήτη

Κρήτη: Ο Ιούνιος έφερε 590 συλλήψεις για δεκάδες αδικήματα

χειροπέδες παιδι

Πεντακόσιες ενενήντα συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές υπηρεσίες ολόκληρης της Κρήτης, τον μήνα Ιούνιο, για διάφορα αδικήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα:

 -6- άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

-12- άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

- 11 - άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.

-8- άτομα για απείθεια-αντίσταση.

-63- άτομα για διάφορα αδικήματα ύστερα από έγκληση (απειλή, εξύβριση, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, κ.τ.λ.).

 -14- άτομα για διάφορα αδικήματα Π.Κ.

 -4- άτομα για έκθεση ανηλίκου.

 -3- άτομα για ένταλμα σύλληψης.

-1- άτομο για εκβίαση.

-24- άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα σύλληψης κ.λ.π.)

-2- άτομα για κατοχή ανιχνευτών μετάλλων χωρίς άδεια.

-51- άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

-7- άτομα για παραβάσεις Γ.Ο.Κ.

-27- άτομα για παραβάσεις Ε.Π.Ν.

-75- άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

-13- άτομα για παραβάσεις Α.Δ. «περί ζωοκλοπής».

-6- άτομα για παραβάσεις του Ν. «περί ζωοκλοπής».

-2- άτομα για παραβάσεις του Ν. «περί Αρχαιοτήτων».

-111- άτομα για παραβάσεις του Νόμου «Περί Αλλοδαπών»

-22- άτομα για παραβάσεις του Νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας».

-54- άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών»

-38- άτομα για παραβάσεις του Νόμου «Περί Όπλων».

-1- άτομο για παραβάσεις του Ν. περί Προστασίας Ζώων».

-4- άτομα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

-2- άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

-5- άτομα για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

-5- άτομα για παραβάσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 -1- άτομο για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

-14- άτομα για παρεμπόριο.

-1- άτομα για παράνομη κατακράτηση.

-3- άτομα για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Εξιχνιάστηκαν:

-1- υπόθεση ανθρωποκτονίας.

- 5 - υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας.

-18- υποθέσεις απάτης- πλαστογραφίας.

-5- υποθέσεις διαρρήξεων σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-1- υπόθεση εκβίασης.

-84- υποθέσεις κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία, αρπαγές τσαντών).

-7- υποθέσεις κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων – Δίκ/κλων Μοτ/των.

-1- υπόθεση λαθρεμπορίου.

-20- υποθέσεις Α.Δ. «περί Ζωκλοπής»

-1- υπόθεση του Ν. «περί Αρχαιοτήτων».

-18- υποθέσεις του Ν. «περί Ενδοοικογενειακής βίας».

-3- υποθέσεις του Ν. «περί Ζωοκλοπής».

-54- υποθέσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών».

-44- υποθέσεις του Ν. «περί Όπλων».

-2- υποθέσεις του Ν. «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

-1- υπόθεση του Ν. «περί Τελωνειακού Κώδικα».

-81- υποθέσεις για λοιπά αδικήματα Π.Κ.

Εξαρθρώθηκε :

-1- Εγκληματική ομάδα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

-1- Εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες.

-2- Εγκληματικές ομάδες που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές.

-1- Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές οχημάτων και ζωοκλοπές.

Κατασχέθηκαν :

Κάνναβη: -5.212,26 γραμμάρια-

Δενδρύλλια κάνναβης -5.080-

Σπόροι κάνναβης: -60,6 γραμμάρια-

Ηρωίνη: -405,8 γραμμάρια-

Κοκαΐνη: -582,1 γραμμάρια-

Ναρκωτικά χάπια ( HIPNOSEDON , VULBEGAL ) : -25-

Φαρμακευτικά σκευάσματα (κάψουλες, αμπούλες, ταμπλέτες, φιαλίδια): -9-

Τσιγαριλίκια: -3-

Λοιπές ουσίες: -2.198 γραμμάρια-

Πιστόλια: -6-

Κυνηγετικά όπλα: -20-

Τυφέκια: -1-

Αεροβόλα: -1-

Πιστόλια- περίστροφα κρότου- αερίου : - 5 -

Πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων: -2-

Πλήρη φυσίγγια: - 1.631 -

Κενά φυσίγγια (κάλυκες): - 204 -

Φυσίγγια κρότου – αερίου : -18-

Βολίδες: -9-

Γεμιστήρες: -19-

Βεγγαλικά- κροτίδες- παιδικά αθύρματα: -7-

Βλήματα- οβίδες: -1-

Συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας: -1-

Ζυγαριές ακριβείας: -11-

Μαχαίρια- Ξιφολόγχες – ξίφη-στιλέτα-μπαλτάς: -41-

Σιδερογροθιές- Ράβδοι: -6-

Ξύλινοι- μεταλλικοί λοστοί: -3-

Βέλη –βαλίστρες: -1-

Συσκευές ανίχνευσης μετάλλων: -3-

Πλαστά χαρτονομίσματα: -63-

Πλαστά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδηγήσεως, άδειες παραμονής) : -1-

Κινητά τηλέφωνα: -23-

Πακέτα λαθραία τσιγάρα : - 40 -

Αιθυλική αλκοόλη: -1.200 λίτρα-

Οχήματα: -4-

Χρηματικό ποσό: -641.185 ευρώ –

Χρηματικό ποσό σε άλλα νομίσματα: - 4.906 Γουάν Κίνας, 20 δολάρια Καναδά, 227 Lei Ρουμανίας, 375 λίρες Τουρκίας, 230 δολάρια Χονγκ Κονγκ -

Επιταγές : -32-

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: -1-

Προϊόντα αρχαιοκαπηλίας: -27-

Είδη παρεμπορίου: -5.073.439-

Κλαπέντα- ανευρεθέντα οχήματα, μοτ/τα: -17-

Σημαντικές υποθέσεις

Εξιχνιάστηκαν, εννέα (9) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και Ιερούς Ναούς και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών, στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (Δελτίο Τύπου 01.06.2020)

Συνελήφθη, ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο. Κατασχέθηκαν σχεδόν 400 γραμμάρια κοκαΐνης. Επιπλέον κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (Δελτίο Τύπου 01.06.2020)

Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, για το αδίκημα της απάτης. Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν και απέσπασαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ (Δελτίο Τύπου 05.06.2020)

Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ (Δελτίο Τύπου 05.06.2020)

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 380 γραμμάρια κάνναβης, 2 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας (Δελτίο Τύπου 06.06.2020)

Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, στο Ηράκλειο (Δελτίο Τύπου 09.06.2020)

Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν έντεκα (11) ημεδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ζωοκλοπής. Εξιχνιάστηκαν 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας, 4 υποθέσεις ζωοκλοπής και 4 κλοπές οχημάτων. Κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και δίκυκλη μοτοσυκλέτα (Δελτίο Τύπου 12.06.2020)

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα (12) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα (Δελτίο Τύπου 16.06.2020)

Συνελήφθη, αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκαν 161 γραμμάρια κοκαΐνης. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (Δελτίο Τύπου 17.06.2020)

Συνελήφθησαν (3) τρία άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 128 γραμμάρια κάνναβης και σχεδόν 30 γραμμάρια κοκαΐνης. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (Δελτίο Τύπου 20.06.2020)

Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 56 δενδρύλλια κάνναβης. Κατασχέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (Δελτίο Τύπου 21.06.2020)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα παραγωγής αρωμάτων και διακίνησης απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών, στο Ηράκλειο. Εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, όπου βρέθηκε εξοπλισμός για την παρασκευή-συσκευασία αρωμάτων. Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα ως μέλη της ομάδας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων. Κατασχέθηκαν περισσότερες από 1.000.000 γυάλινες συσκευασίες αρωμάτων, σχεδόν 500.000 απομιμητικά προϊόντα και 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης. Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 635.800 ευρώ και διάφορα χρηματικά ποσά άλλων χωρών (Δελτίο Τύπου 21.06.2020)

Εξιχνιάστηκαν, είκοσι (20) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμα ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσαν μεταξύ άλλων χρήματα, κοσμήματα και μηχανήματα , των οποίων η συνολική χρηματική αξία υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 62.000 ευρώ. Κατασχέθηκε Ι.Χ Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων (Δελτίο Τύπου 23.06.2020)

Συνελήφθη, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμμάρια κάνναβης (Δελτίο Τύπου 24.06.2020)

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκαν πάνω από 245 γραμμάρια κάνναβης, 28 δενδρύλλια κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και 40 πακέτα τσιγάρων (Δελτίο Τύπου 24.06.2020)

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Αφαίρεσαν κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα των οποίων η συνολική χρηματική αξία υπερβαίνει τις 14.800 ευρώ (Δελτίο Τύπου 25.06.2020)

Συνελήφθη, αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 90 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου και ζυγαριά ακριβείας (Δελτίο Τύπου 27.06.2020)

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο. Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο. Κατασχέθηκαν πάνω από 300 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο . (Δελτίο Τύπου 27.06.2020)

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για παραβάσεις την Νομοθεσίας περί όπλων, στο Λασίθι. Βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ογδόντα ένα (81) δενδρύλλια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια (Δελτίο Τύπου 27.06.2020)