Κρήτη

Λασίθι

Στις Τοπικές Κοινότητες Μαλλών και Μύθων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

ιεραπετρα

Τις Τοπικές Κοινότητες Μαλλών και Μύθων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να επιθεωρήσει αρδευτικές εργασίες που εκτελούνται στις παραπάνω περιοχές. Συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μιχάλη Καββουσανό ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων άρδευσης που εκτελούνται  από τον Δήμο Ιεράπετρας την τρέχουσα περίοδο με στόχο την υποστήριξη του τομέα άρδευσης των εν λόγω περιοχών. 
 

ιεραπετρα

ιεραπετρα, by meropi

Έργα άρδευσης στην Τ.Κ. Μαλλών
Αρδευτικά έργα άμεσης προτεραιότητας και αναγκαιότητας  που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέων δικτύων άρδευσης εκτελεί ο Δήμος Ιεράπετρας το τρέχον διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Μαλλών. Όπως τονίστηκε κατά την επίσκεψη του δημάρχου, οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση νέων δικτύων άρδευσης μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, στην επισκευή και συντήρηση παλαιών δικτύων άρδευση,  στην κατασκευή νέων πιεζοθρευστικών και στην τοποθέτηση νεών κολεκτέρ άρδευσης. Με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αρδευτούν περιοχές που έως και σήμερα δεν αρδεύονται, υποστηρίζοντας τον αγροτικό τομέα και τις καλλιέργειες της περιοχής.
 

ιεραπετρα

ιεραπετρα, by meropi

Σε φάση ολοκλήρωσης τα έργα άρδευσης στην Τ.Κ. Μύθων
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εκτελούμενες εργασίες άρδευσης και στην Τοπική Κοινότητα Μύθων. Η κατασκευή νέων  δικτύων άρδευσης  μήκους 3,5 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με την κατασκευή των δύο νέων δεξαμενών που υλοποιήθηκε και το νέο αντλητικό που τοποθετείται στη Σαρακίναλύνουν χρόνια προβλήματα της άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Μύθων, τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, συμβάλλοντας στην υποστήριξη των καλλιεργειών, στην καλύτερη διαχείριση του νερού και στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «Τόσο η ολοκλήρωση των δικτύων άρδευσης στις Μάλλεςόσο και στους Μύθους είναι παρεμβάσεις του Δήμου Ιεράπετρας που ολοκληρώνονται άμεσα λύνοντας έτσι χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα συγκεκριμένα χωριά εδώ και χρόνια. Τα νέα δίκτυα δίνουν τη δυνατότητα άρδευσης περισσότερων περιοχών, υποστηρίζοντας έτσι τις ανάγκες των κατά τόπους αγροτικών καλλιεργειών στις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Πως η πανδημία αύξησε τον εθελοντισμό στην αιμοδοσία

αιμοδοσία

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας σήμερα 12 Ιουνίου, και η Διευθύντρια  της Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΗρακλείουΕ. Λυδάκη, μέσα από σχετική ανακοίνωση εξηγεί πως η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε ακόμα πιο κοντά τον άνθρωπο στον εθελοντισμό, με πολύτιμο αποτέλεσμα η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να συλλέξει πάνω από 1000 μονάδες αίματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Μια ξεχωριστή γιορτή για την δωρεά αίματος είναι η σημερινή παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας καθώς μας βρίσκει εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο αυτή ακριβώς η κρίση είναι που ανέδειξε ότι η ανθρώπινη φύση απέναντι στον κίνδυνο στέκεται γενναία και είναι αλληλέγγυα και γενναιόδωρη.

Στον τόπο μας ενώ όλα έκλεισαν η Αιμοδοσία «άνοιξε»: «Κάνε μια βόλτα με ουσία κι έλα στην Αιμοδοσία…», ήταν- εν μέσω της βαθιάς καραντίνας- το κάλεσμα μας, και οι συμπολίτες μας, είτε μεμονωμένα είτε μέσω δραστήριων συλλόγων,  αντιστάθηκαν στο φόβο της πανδημίας και τον νίκησαν δωρίζοντας επανειλημμένα αίμα στις νέες δομές που αναπτύχθηκαν εκτός νοσοκομείου, στην Περιφέρεια ή στο Σταθμό Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως φαίνεται και στο γράφημα ο εθελοντισμός μέσα στην καραντίνα αυξήθηκε περίπου κατά 20% και στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συλλέξαμε πάνω από 1000 μονάδες αίματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.  Ένα δε μέρος αυτών το στείλαμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, που σαν μεγάλα αστικά κέντρα, τα νοσοκομεία τους υπέφεραν από την έλλειψη αίματος περισσότερο από ότι εδώ την περιφέρεια.

Πέρα από την δωρεά αίματος όμως υπάρχουν δωρεές βιολογικών υγρών πιο εξειδικευμένες και λιγότερο γνωστές κι από ανθρώπους που αφανώς και σιωπηρά έχουν ταχθεί στην υποστήριξη του άλλου, του ξένου.

Πεντακόσιοι περίπου δωρητές αιμοπεταλίων δεν πτοήθηκαν από την καραντίνα και ήρθαν στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τους μικρούς ασθενείς μας στη μάχη που δίνουν με την αρρώστια τους. Είχαμε επίσης δωρητές υπεράνοσου αντι-Covid πλάσματος από πολίτες που έχοντας ξεπεράσει τη νόσο ήρθαν και δώρισαν τα πολύτιμα αντισώματα τους προς τους συνανθρώπους τους που ήταν στις κλινικές με κορωνοϊό. Και τέλος είχαμε δωρητές μυελού των οστών, με τα αιμοποιητικά μοσχεύματα που συλλέξαμε για αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών να ταξιδεύουν και εκτός συνόρων, σαν κομιστές ελπίδας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Η δωρεά αίματος, πλάσματος και κυττάρων εκτός από τη ζωή που χαρίζει στους άλλους, κάνει όλους τους εθελοντές αλλά και όλους εμάς που εργαζόμαστε μαζί τους καλύτερους ανθρώπους. Είναι μία πράξη καλοσύνης που διώχνει το άγχος, διώχνει το φόβο και ηρεμεί την καρδιά μας ενώ ταυτόχρονα μας ωθεί σε μια συλλογικότητα.

Σαν Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου ευχαριστούμε θερμά όλους του φορείς της πολιτείας που μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα: την Περιφέρεια, τον Δήμο, την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όπως και όλους τους συλλόγους και τους εθελοντές μας τον κάθε έναν ξεχωριστά".

ειδησεις σημερα 

Κρήτη: Ο αγώνας δρόμου φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ηράκλειο: Τροχαίο στον κόμβο... καρμανιόλα (φωτο)

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"