Κρήτη

Λασίθι

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες και την αθλητική πρόληψη στην Ιεράπετρα

μπασκετ

Παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Πέτρου Μαστοράκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής Διοργάνωσης του Εργασιακού Πρωταθλήματος και των εκπροσώπων των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου Ιεράπετρας
Ομόφωνα αποφασίστηκε η έναρξη του Πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ενώ η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν δέκα ομάδες με 151 αθλητές και θα διεξαχθούν περίπου εξήντα αγώνες, με τις ομάδες να είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων. Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν αγώνες play offs και αγώνες κατάταξης.
Με απώτερο σκοπό την ασφαλή διοργάνωση του πρωταθλήματος και την σωστή ενημέρωση των συμμετεχόντων αθλητών, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7:00μ.μ., μετά και την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ειδικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες & Αθλητική Πρόληψη» από τον Ιατρό κ. Σταύρο Μαράκη.
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο στους αθλητές των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο εργασιακό πρωτάθλημα, όσο και σε οποιονδήποτε δημότη θα ήθελε να ενημερωθεί σχετικά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο