Κρήτη

Λασίθι

Οι Τρίτεκνοι του Λασιθίου στο Μέγαρο Μαξίμου

τριτεκνοι μαξιμου.jpg

Tο απόγευμα της Παρασκευής 27ης Νοεμβρίου 2015  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού,  προγραμματισμένη συνάντηση με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Σκούτα και μέλη του Δ.Σ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. 

 Η συνάντηση είχε κλειστεί να γίνει με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Νίκου Παππά όμως , λόγω της  συνάντησης των πολιτικών αρχηγών δε ήταν δυνατό να παραστεί. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του συλλόγου νομού Λασιθίου Γιώργος Χαβάκης, ως μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στους τρίτεκνους.

Το κύριο και βασικό θέμα που τέθηκε είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Στον Διευθυντή κατατέθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα που τεκμηριώνουν το θέμα και έγινε υπενθύμιση πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τη εξομοίωση. Μάλιστα υπάρχει πληθώρα δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τάσσονται υπέρ της εξομοίωσης. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα με έμφαση στο να υπάρξει άμεση υλοποίηση σε θεσμικά αιτήματα των τρίτεκνων που δεν έχουν καθόλου ή πολύ μικρό κόστος. Ο κ. Σκούτας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα, αλλά δεσμεύτηκε ως υπουργείο Επικρατείας να ενημερώσεις τα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα που συζητήθηκαν. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ τοποθετήθηκαν και ενημέρωσαν σε ό,τι θεώρησαν σημαντικό και σε ό,τι τους ζητήθηκε, ενώ ζήτησαν εκ νέου να συναντήσουν σύντομα τον Υπουργό.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ