Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Προγραμματισμός δράσεων για την καθαριότητα με την ενεργοποίηση των πολιτών

dsc_0553.jpg

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα καθαριότητας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/10) στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, των αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου κ.κ. Γ. Βάρδα και Κ. Καστελιανάκη του Γ.Γ του δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην παραπάνω συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών σε όλο τον δήμο,  υπήρξε προγραμματισμός δράσεων που ως στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών και την συνδιαμόρφωση μιας κοινής με τον δήμο πολιτικής,  που θα δώσει την δυνατότητα ν΄αναληφθούν σε δεύτερο χρόνο, πρωτοβουλίες όπως η υπόγεια τοποθέτηση κάδων, σε επίκαιρα σημεία της πόλης με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της σύσκεψης, ανέφερε ότι: " στόχος της δημοτικής αρχής, ήταν και παραμένει η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, δεδομένης της αδυναμίας που υπήρξε τον προηγούμενο καιρό, με την ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα".

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα λεπτομερής καταγραφή, αναφορικά με τον χρόνο αποκομιδής των απορριμμάτων στα αστικά κέντρα και στις κοινότητες, ενώ όπως έγινε γνωστό, στο Πάνω Μεραμπέλο, την καθαριότητα θ΄αναλάβει ιδιώτης εργολάβος που θα διαθέσει όχι μόνο το αναγκαίο προσωπικό, τους ειδικούς χειριστές, αλλά και τα μηχανήματα που θα συμβάλλουν στον ευπρεπισμό  των περιοχών.

Εξ άλλου σύμφωνα με την ενημέρωη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εργολαβία για την συντήρηση των νεκροταφείων και την κοπή των υψηλών δέντρων, ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε σημεία που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί (πλατεία, νοσοκομείο,παραλιακός), με τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας και αναμένεται να υλοποιηθούν με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν οι : κ. Μαρία Δεμέτζου προισταμένη του τμήματος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, η κ. Μαρία Λαζαράκη προισταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ο κ. Κων/νος Αγγελάκης προιστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Κρήτη

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

ΕΚΑΒ

Σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και τρεις ακόμη θανάτους σε 24 ώρες. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 68.  Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική βρίσκεται σταθερά «στο κόκκινο», αφού από τα 218 νέα κρούσματα τα 118 εντοπίζονται στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στην Κρήτη δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικότερα: 

39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

118 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 28 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

5 κρούσματα στη  Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση