Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Πενθεί η εκπαιδευτική Κοινότητα για τον Δημήτρη

capture.jpg

Στο πένθος έχει «βυθιστεί» η εκπαιδευτικη Κοινότητα του νησιού, από το χαμό του 29χρονου αναπληρωτή δασκαλου Δημήτρη Βελημπάση, που δίδασκε στην Ε΄ Τάξη  του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς.
 
Ο αγαπημένος δάσκαλος των 21 παιδιών της Ε΄Τάξης του σχολείου, υπέστη στα 29 του χρόνια οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στο άκουσμα της είδησης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» συνεδρίασε έκτακτα.

«Ο Δημήτρης ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας. Έχοντας υπηρετήσει σε τρία διαφορετικά σχολεία (Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χωριού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας), έκανε παντού μόνο φίλους και όλοι όσοι υπηρετήσαμε μαζί του έχουμε να θυμηθούμε την εργατικότητα, τη ζωντάνια, το αστείρευτο χαμόγελο, τη συναδελφικότητα, το φιλότιμο, την ειλικρίνεια και την πολύ καλή σχέση που ανέπτυσσε με τα παιδιά της τάξης του που τον υπεραγαπούσαν.

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλειά του. Ο Σύλλογός μας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και στους συγγενείς και τους φίλους του. Αντί για στεφάνι προσφέρουμε ένα ποσό στη μνήμη του για να δοθεί σε ίδρυμα επιλογής της οικογένειάς του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας πραγματοποιούν μνημόσυνο στη μνήμη του το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής (λίγο μετά τη Γρα-Λυγιά)», αναφέρει η σχετική ανακοινωση.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων

αγορά κορωνοϊός

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό προϋποθέσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το παρατεταμένο lockdown.

Οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τεράστιο στοκ στα καταστήματά τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα ανοιξιάτικα είδη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλυφθεί ο χαμένος τζίρος της χρονιάς όμως όπως είπε, είναι μία “ανάσα” για την αγορά ακόμη κι αυτή η λειτουργία.

“Το θέμα είναι να μη χαθεί ούτε μία επιχείρηση. Απαιτούνται γενναία οικονομικά προγράμματα για την ενίσχυση της αγοράς. Η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του ΕΣΗ, Μανώλης Κουμαντάκης, επεσήμανε ότι η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε καταστροφή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα αυστηρά μέτρα, χωρίς όμως το παρατεταμένο lockdown, που “γονάτισε” τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα ο κ. Κουμαντάκης έκανε κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 119 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

Ηράκλειο: Μεθαμφεταμίνη και κοκαϊνη στα σπίτια των δύο φίλων

Κορωνοϊός: 91χρονος αψήφησε τον χιονιά και πήγε να εμβολιαστεί