Κρήτη

Λασίθι

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Η λειψυδρία «χτυπά» και τις πηγές που εχουν στερέψει! (φωτο)

zakros_2.jpg

Οι επιπτώσεις από τη λειψυδρία έχουν κάνει την εμφάνιση τους με τη Φύση της Κρήτης να φανερώνει το πρόβλημα.

Οπως έχει γράψει μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ το ekriti.gr το νησί μας ήδη αντιμετωπίζει πολλαπλά προβληματα, με τους κατά τόπους φορείς να πραγματοποιούν συνεχίες συσκέψεις, συζητώντας και αποφασίζοντας για τη λήψη μέτρων, την επιβολή προστίμων στους παραβάτες και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων.

Χθες εξάλλου με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α.συνεδριασα στα Χανιά οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης της Κρήτης.
Το Ηράκλειο αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ήδη η ΔΕΥΑΗ με σποτ, φυλλάδια και κατάλογο μέτρων, προσπαθεί να περιορίσει το πρόβλημα, το οποίο ωστόσο προμηνύει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην ανατολική Κρήτη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το φαράγγι της Ζάκρου. Εκεί, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες, μέχρι πριν από λίγα χρόνια το νερό που έτρεχε ήταν άφθονο. Φέτος όμως η πηγή είναι... χωράφι.

Δειτε τις φωτογραφίες:
 

zakros.jpg

zakros.jpg, by andreas

 

zakros_1.jpg

zakros_1.jpg, by andreas

 

zakros_2.jpg

zakros_2.jpg, by andreas

 

Κρήτη

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης

γαλλικό πλοίο

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική κυβέρνηση για την υπόθεση παρενόχλησης του πλοίου L’ Atalante κατέθεσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η υπόθεση, που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή, αποτέλεσε την πρώτη έμπρακτη αμφισβήτηση της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, είχε εκδοθεί ελληνική NAVTEX 260/21 για ερευνητικές δραστηριότητες του γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους L’ ATALANTE στο Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος και στη Μεσόγειο σε συγκεκριμένα σημεία για τις 15, 16,17 και 18 Απριλίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν δική τους NAVTEX( 0313/21) με την οποία δηλώνουν ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς «εκδόθηκε από αναρμόδιο Σταθμό, εμπίπτει σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στον σταθμό της Αττάλειας» ενώ χθες υπήρξε νέα ακραία πρόκληση από την Άγκυρα.

Λίγες μόλις ώρες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην περιοχή προκειμένου να «απειλήσει» γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας δεν ήταν ειλικρινής, με στενοχώρησε

Συνάντηση Δένδια- υπουργού Επικρατείας Σαουδικής Αραβίας: Διαρκώς ενισχυόμενοι οι δεσμοί μας

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα