Κρήτη

Λασίθι

Εκδηλώσεις

"Καλώς ήρθατε στο κουκλόσπιτο" στην κινηματογραφική λέσχη Αγίου Νικολάου

Καλώς ήρθατε στο κουκλόσπιτο,αφισα

Την πρώτη Πέμπτη του 2016, η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου παρουσιάζει μια βραβευμένη ταινία του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου. Στο κινηματοθέατρο «REX» στις 21:30, θα προβληθεί η δραματική κομεντί «Καλώς ήρθατε στο κουκλόσπιτο – Welcome to the dollhouse», παραγωγής 1996 διάρκειας 87΄, σε σκηνοθεσία Τοντ Σολόνζ και πρωταγωνιστές τους Χίδερ Ματαράτσο και Μπρένταν Σέξτον.

  Υπόθεση: Η εφηβεία είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για τη Ντον, η οποία έχει ν’ αντιμετωπίσει τους συμμαθητές της που την κοροϊδεύουν για την εμφάνιση της, τους γονείς της που ευνοούν τη μικρότερη αδερφή, και την απόρριψη από έναν φίλο του αδελφού της. Προσπαθεί να βρει ισορροπία, να γίνει αποδεκτή και να τα καταφέρει. Ταυτόχρονα όμως νιώθει τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας και αρχίζει να τα χάνει ακόμη περισσότερο…  

  Ο σκηνοθέτης αποφεύγει να πάρει το μέρος οποιουδήποτε και καταγράφει με ματιά άλλοτε ελαφρά ειρωνική και άλλοτε καυστική έναν κόσμο σε εξέλιξη. Με ύφος που συχνά ταιριάζει σε ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει τα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας, εστιάζοντας στην ψυχοσύνθεση των νεαρών πρωταγωνιστών.

  Το «Κουκλόσπιτο» βραβεύθηκε τόσο στο φεστιβάλ Βερολίνου, όσο και στο αντίστοιχο του Sundance και παρουσιάζει το bullying, πριν ακόμη γίνει επίκαιρο το θέμα. Η μικρή πρωταγωνίστρια είναι η αξιαγάπητη, σε μια ταινία από έναν σκηνοθέτη που η ματιά και η οξυδέρκειά του πάνω στον μικροαστικό ή μεσοαστικό Αμερικάνικο τρόπο ζωής είναι ιδιαίτερα αιχμηρή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER