Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Η νύφη έμαθε ότι παντρεύεται λίγο πριν τον γάμο! (φωτο)

γάμος κολοκύθα

Διεκδικεί ίσως τον τίτλο του πιο ρομαντικού γάμου της χρονιάς. Ενός γάμου για τον οποίο η νύφη δεν γνώριζε ούτε την ημερομηνία του! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..
Ο Γιώργος Ιωαννίδης και η Μαρία Βαλούρδου είχαν αποφασίσει να παντρευτούν. Η ημερομηνία δεν είχε οριστεί και την υπολόγιζαν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου ή πιο σωστά η νύφη ήταν εκείνη που υπολόγιζε ότι μία λιτή τελετή με λίγους αγαπημένους φίλους και στενούς συγγενείς θα πραγματοποιούνταν στα μέσα Οκτωβρίου. Η Μαρία φρόντισε απλά να προμηθευτεί ένα φόρεμα, όπως το φαντάζονταν.
Οι υπόλοιπες εκκρεμότητες θα τακτοποιούνταν εν καιρώ. 

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

Ο Γιώργος  όμως ήθελε να κάνει μία έκπληξη ή μάλλον ήθελε να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Από τα μέσα Ιουλίου ξεκίνησε να φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια και όλα ήταν έτοιμα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Οι φίλοι και οι συγγενείς γνώριζαν, η νύφη όμως όχι. Η Μαρία έμαθε ότι θα παντρευόταν μόλις δύο ώρες πριν από το γάμο!!

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

Ο γάμος ήταν σαν σκηνή από ταινία, και αποδεικνύει ότι όταν ένας άντρας θέλει να δείξει την αγάπη του στη σύντροφό του μπορεί να το κάνει. Αυτός ο γάμος καταρρίπτει στερεότυπα δεκαετιών και κυρίως τον μύθο ότι οι άντρες δεν ασχολούνται να τη διοργάνωση μιας γαμήλιας τελετής.
Η νύφη μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνώριζε ούτε το μέρος, ούτε τις λεπτομέρειες. Η Μαρία είδε ξαφνικά μπροστά της αγαπημένους φίλους και συγγενείς και τότε της ανακοίνωσαν ότι σε λίγες ώρες παντρεύεται και ότι ήταν όλα έτοιμα. Μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάστηκε αλλά ακόμα δεν γνώριζε που θα γίνει η τελετή.

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

Ο Γιώργος πήρε από το χέρι την Μαρία και την οδήγησε στο λιμανάκι της Ελούντας. Μπήκαν σε ένα σκάφος με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Αγίου Φωκά στην Κολοκύθα. Οι λιγοστοί καλεσμένοι ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στο σημείο της τελετής και περίμεναν το ζευγάρι.. Ο Γιώργος πήρε από το χέρι την Μαρία και την κόρη της, την Αρχοντία και βγήκαν από το σκάφος. Εκεί, στην μικρή προβλήτα γονάτισε και μπροστά στα έκπληκτα και γεμάτα δάκρυα μάτια συγγενών και φίλων έκανε την πρόταση γάμου. Ο Γιώργος όμως έκανε και κάτι ακόμα: ζήτησε το χέρι της Μαρίας από την κόρη της Αρχοντία.

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

Μετά την πρόταση γάμου πραγματοποιήθηκε η τελετή στον Ιερό Ναό. Μετά το μυστήριο, η γιορτή αγάπης συνεχίστηκε σε έναν ξεχωριστό χώρο στο Αγιο Νικόλαο όπου οι εκπλήξεις δεν είχαν τέλος…

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

 

γάμος κολοκύθα

γάμος κολοκύθα, by renas

«Ο πρίγκιπας μου, ο άγγελος μου, τα φρόντισε όλα για να με κάνει την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο και τα κατάφερε. Ξεπέρασε, μπορώ να πω, τις πιο τρελές μου προσδοκίες. Αυτός ο γάμος είναι πιο τρανή απόδειξη ότι όταν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα πραγματικότητα», λέει συγκινημένη η Μαρία Βαλούρδου...
 
Μαρία Γιαμπουλάκη
 

Κρήτη

Ν. Τζανάκης: Ικανοποίηση για το "χρώμα" στον χάρτη- Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη

νίκος τζανάκης

"Θα φτάσουμε εύκολα σε ποσοστό 75% των εμβολιασμών μέχρι το τέλος του Ιούλη – αρχές Αυγούστου", δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

"Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη. Το στέλεχος Δέλτα είναι η ινδική μετάλλαξη, μεταδίδεται 40-60% περισσότερο από τη βρετανική και που όπου έχει ακουμπήσει έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτή τη μετάλλαξη φοβόμαστε, μιλάμε για τέταρτο κύμα το Σεπτέμβριο, αλλά μπορεί η μετάλλαξη να έρθει και με τους τουρίστες οπότε μπορεί να έχουμε το τέταρτο κύμα και μέσα στο καλοκαίρι. Επομένως πρέπει να ολοκληρώσουμε όλοι τον εμβολιασμό μας, ώστε με ένα 70-75% να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι, και συνεχίζοντας να οχυρωθούμε για το φθινόπωρο. Τότε η βαριά νόσηση και ο θάνατος θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε ανεμβολίαστους", εξήγησε ο ίδιος.

"Με τους εμβολιασμούς περιορίζεται η δυναμική του 4ου κύματος. Δεν αποκλείουμε ένα μικρό κύμα τέλος Σεπτέμβρη, αλλά αν ξεπεράσουμε το 80-85% των εμβολιασμών δε θα υπάρχει καθόλου κύμα. Όσο πιο μεταδοτικά είναι τα στελέχη που έρχονται, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων χρειαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς", συνέχισε ο κ. Τζανάκης.

Σχετικά με το πώς επιτυγχάνεται ανοσία μέσω των εμβολίων ο ίδιος εξήγησε ότι: "Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει οι νεότεροι άνθρωποι κάτω των 35 ετών, αποκτούν υψηλή ανοσία και με την πρώτη δόση. Όσο περνάει η ηλικία, όμως, χρειαζόμαστε και τις δύο δόσεις. Με τη δεύτερη δόση θα αποκτήσουν πλήρη ανοσία. Χρειάζονται 3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση για να μετρήσει κανείς τη χυμική ανοσία. Η κυτταρική ανοσία είναι πιο μακροχρόνια".

H ανάρτηση του κ Τζανάκη για την Κρήτη

 

 

"Η επιτροπή είχε δίκιο στις αποφάσεις που πήρε για το εμβόλιο της AstraZeneca"

Αναφερόμενος στη σύγχυση γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca ο καθηγητής σημείωσε ότι "Η επιτροπή εμβολιασμού είχε δίκιο που πήρε τις αποφάσεις που πήρε, αλλά χάθηκε λίγο το παιχνίδι στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έχουμε πληθώρα εμβολίων, επομένως μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε αυτή τη στιγμή. Όσοι έχετε ξεκινήσει με κάποιο εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό σας με το ίδιο. Και κατά κανόνα το AstraZeneca να το προτιμούν όσοι είναι άνω των 60 ετών. Πολύ σωστά η επιτροπή άνοιξε την πλατφόρμα σε όλες τις ηλικίες για όλα τα εμβόλια και έγινε για να αντιμετωπιστούν όποιοι είχαν αμφιβολίες".

"Ο ιός είναι εδώ, είναι στην κοινότητα και όσοι δεν εμβολιάζονται μπορούν ανά πάσα στιγμή να αρρωστήσουν. Μπορεί να νοσήσουν οι ίδιοι ελαφριά αλλά να κολλήσουν τον ευπαθή πατέρα τους ή το συνάδελφό τους. Ο εμβολιασμός δεν θωρακίζει μόνο εμάς, αλλά και τους συνανθρώπους μας που είναι ευπαθείς ή ευάλωτοι. Έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο καθήκον να εμβολιαστούμε", τόνισε.

Μιλώντας, τέλος, για το θέμα που έχει ανοίξει περί προνομίων στους εμβολιασμένους, ο κ. Τζανάκης είπε ότι "Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κάνουν τον κόσμο να σκέφτεται διακρίσεις. Αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να έχουν διευκολύνσεις και ελευθερίες για τη μετακίνησή τους ή τις συναναστροφές τους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε με σωστό τρόπο αυτού του είδους τις ελευθερίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ: Απόψε η προβολή ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987

Νέος κατώτατος μισθός: Όλα τα σενάρια ως το τέλος του έτους