Κρήτη

Ηράκλειο

Τζανάκης και Λιονής απάντησαν στις απορίες των Ηρακλειωτών για τα εμβόλια (φωτο)

από αριστερά: Ο καθηγητής Χρήστος Λιονής, η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Παρουσία και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης και Χρήστος Λιονής μίλησαν για την ασφάλεια και τη χρησιμότητα των εμβολίων κατά της covid-19 και των μεταλλάξεών του, τόνισαν πόσο δύσκολη είναι η τρέχουσα κατάσταση στην Κρήτη εξαιτίας της μετάλλαξης Δ και έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για όλους.

Στο καφέ Μαρίνα η ενημερωτική εκδήλωση για τον κορωνοϊό
Στο καφέ Μαρίνα η ενημερωτική εκδήλωση για τον κορωνοϊό

Αυτό που επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ότι απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε, ενώ οι καθηγητές προέτρεψαν τους πολίτες να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού για τα εμβόλια και βοήθησαν να διαλυθούν ορισμένες παρεξηγήσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη
Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, από την πλευρά του, αρχικά ευχαρίστησε τους καθηγητές για την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία του δήμου Ηρακλείου καθώς και στην ενδοχώρα, προκειμένου οι ειδικοί να λύσουν τις απορίες του κόσμου και να βοηθήσουν να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ρένα Παπαδάκη και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός
Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ρένα Παπαδάκη και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

«Καλώ τους δημότες να εμβολιαστούν όσο μπορούν πιο γρήγορα. Είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους αγαπημένους τους ανθρώπους αλλά και το κοινωνικό σύνολο» επισήμανε ο κ. Λαμπρινός.

Μεταξύ όσων παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος τοου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης
Μεταξύ όσων παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος τοου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, αλλά και η συντονίστρια της 7 η ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά

Ηράκλειο - κορωνοϊος: Εκρηκτική άνοδος 530% στο ιικό φορτίο των λυμάτων!

Ηράκλειο: Ανησυχία στη Φορτέτσα από κρούσματα κορωνοϊού

Εστίαση: Αυτά είναι τα σήματα που θα έχουν τα καταστήματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι - Σεισμός: Οι γραφειοκρατία καθυστερεί τη διαμονή αστέγων στους οικίσκους

Οι οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν εγκατασταθεί στους οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόνη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι πρώτοι δικαιούχοι που έχουν μείνει άστεγοι από το σεισμό όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς εξετάζονται ενδελεχώς οι αιτήσεις με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο υποδομών για τους δικαιούχους ενώ χρονοβόρα είναι και διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών.

Συνολικά μέχρι τώρα υπάρχουν 34 οικίσκοι οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και αναμένονται κι άλλοι.

Όσον αφορά τις σχολικές αίθουσες είπε ότι έχουν μέχρι στιγμής έρθει 22 και αναμένονται άλλες 6.

Ο κ.Κουρής κάλεσε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταθέσει αίτηση για πρωτοβάθμιο έλεγχο του κτιρίου τους να το πράξουν.

Σε ότι αφορά τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής επιδότηση ενοικίου κλπ ότι αργούν οι διαδικασίες από το κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

 

ESPA BANNER