Κρήτη

Ηράκλειο

Τι ζητούν οι έμποροι του Ηρακλείου για την στήριξη των επιχειρήσεών τους

αγορά ηρακλείου

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα λειτουργίας τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές και να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και την απασχόληση.

Οι προτάσεις:

Την άμεση μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 19%

Την παράταση μείωσης των ενοικίων 40% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Την μείωση των ενοικίων κατά 50% στα καταστήματα όπου ιδιοκτήτες είναι οι Δήμοι και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Έκπτωση κατά 20% σε όλα τα τιμολόγια ΔΕΗ για το 2020 και όσο χρειαστεί.

Μείωση του ΕΜΦΙΑ κατά 50% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά 50% για το 2020

Οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.

Την άμεση και εύκολη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για των εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους. Αυτό έμμεσα θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας λόγο του εξειδικευμένου προσωπικού που θα προσληφθεί.

Να δοθούν άμεσα κεφάλαια κίνησης με κρατική εγγύηση σε μικρές επιχειρήσεις όπου σκοπό θα έχουν αποκλειστικά την πληρωμή προμηθευτών, φόρων και λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης.

Άμεση ενεργοποίηση του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού (προς το δημόσιο και προς τρίτους) για πληρωμή προμηθευτών και λοιπών πάγιων εξόδων με πρόνοια δυνατότητας μηνιαίας ανάληψης από τον εργοδότη ποσού αντίστοιχου με αυτό που προβλέπεται για τους λογαριασμούς φυσικών προσώπων.

Αναστολή πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας μέχρι η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα.

Επαναφορά ρυθμίσεων 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις για φορολογικές, ασφαλιστικές & δημοτικές οφειλές. 

Κρήτη

Λασίθι

Καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη: "Το ΕΣΥ δεν εξυπηρετεί τον κατάκοιτο πατέρα μου"

ΕΚΑΒ ΔΙΑΣΏΣΤΕΣ

"Μπαλάκι" ανάμεσα στις διοικήσεις νοσοκομείων και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έχουν γίνει συμπολίτες μας με φόντο τις δευτερογενείς μεταφορές ή "αποθεραπείες" ασθενών. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ακροατή του Ράδιο Κρήτη που βγήκε σήμερα στην εκπομπή Μανώλη Αργυράκη, του Α.Σ, ο οποίος μετέφερε τον "γολγοθά" που περνάει με τον επί 19 χρόνια κατάκοιτο πατέρα του ο οποίος πρέπει να αλλάζει κάθε 35 ημέρες καθετήρα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και να επιστρέφει σπίτι του. 

Ωστόσο, αυτή η αποθεραπεία έχει μετατραπεί σε μια "Οδύσσεια", καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο- όπως και όλα στην Κρήτη-  δεν διαθέτουν ούτε ασθενοφόρα ούτε διασώστες για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές, ενώ την ίδια στιγμή το ΕΚΑΒ δηλώνει αναρμόδιο... 

Η περίπτωση του πατέρα του ΑΣ έγινε ακόμη πιο ...ανατριχιαστική on air, μετά τα όσα "αποκάλυψε" ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Ανδρεαδάκης. Σύμφωνα με τον διοικητή, μετά τις ενέργειες του Α.Σ, ο οποίος κίνησε κυριολεκτικά κίνησε γη και ...ουρανό για να βρει λύση στο πρόβλημα του (στέλνοντας ακόμη και email στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενεργοποιώντας το γραφείο του Εισαγγελέα) βρέθηκε άκρη, η οποία ωστόσο οδήγησε σε παρέμβαση και αναφορά των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε ο κ Ανδρεαδάκης, από το νοσοκομείο ζητήθηκε η συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού- που διαθέτει ασθενοφόρο το οποίο κατά το παρελθόν είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου- να εκτελέσει τη διακομιδή του πατέρα του ΑΣ από το νοσοκομείο στο σπίτι του. Πράγματι, η μεταφορά έγινε, ωστόσο αυτή προκάλεσε τη … μήνη των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ και την έγγραφη παρέμβασή τους με αιχμή ότι πρέπει να υπάρχει διασώστης σε κάθε τέτοια μεταφορά.

Στον αέρα της εκπομπής παρενέβη και η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία είπε ότι από το 2013 για τις περιπτώσεις που δε χρήζουν επείγουσας φροντίδας τα νοσοκομεία δεν φέρουν ευθύνη, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει σταλεί αίτημα της ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση ασθενοφόρων και διασωστών προκειμένου τα νοσοκομεία να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας και αυτού του τύπου τις μεταφορές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις