Κρήτη

Ηράκλειο

Σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών στην ΠΕ Ηρακλείου

μεταφορά μαθητών

Η ασφαλής και αποτελεσματική μεταφορά των μαθητών των Σχολείων, αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών. 
Τα παραπάνω αποτελούν κοινή διαπίστωση για τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη. 
Η σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για το θέμα της μεταφοράς Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, είχε στην ατζέντα τις νέες προκλήσεις, όπως η διαχείριση των πρωτόκολλων ασφαλείας COVID-19  κατά τις μεταφορές λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία, η κάλυψη των μεταφορών μαθητών προνηπιακής εκπαίδευσης για πρώτη φορά, καθώς και η κάλυψη των μεταφορών μαθητών των Προτύπων Σχολείων και του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας.
Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο κ. Συριγωνάκης παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Ευχαριστία Κουτεντάκη, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Κρλητης, Μαρία Ραπτάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου, Εμμανουήλ Μπελαδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου, Ιωάννης Καραγιαννίδης, ο Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Εμμανουήλ Χαχλιούτης, ο Δ/νων Σύμβουλος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, Γεώργιος Χαλεπάκης, ο Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία ασχολούνται με το αντικείμενο των μαθητικών μεταφορών.
Όλοι οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν τις απόψεις τους και συμφώνησαν να καταβάλλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για ένα κοινό στόχο, την ασφαλή, αποτελεσματική μεταφορά των μαθητών των προαναφερόμενων βαθμίδων και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασής τους σε α

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Σενετάκη σε υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Μαξιμος Σενετακης

Παρέμβαση στα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε σε υποδομές και καλλιέργειες η πρόσφατη κακοκαιρία στο νομό, προέβη ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Ο βουλευτής έκανε αναφορά στη Βουλή η οποία κοινοποιείται στα τρία αρμόδια υπουργεία, προκειμένου τώρα που τα καιρικά φαινόμενα είναι σε ύφεση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν το εύρος των ζημιών, να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση των εργασιών αποκατάστασης.

Ειδικότερη μνεία γίνεται σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννη Σέγκος στην οποία αναφέρει ότι το φυτικό κεφάλαιο στις δημοτικές ενότητες Γουβών Μαλίων και Χερσονήσου υπέστη τεράστια καταστροφή και απαιτείται να ανοίξει η αναγγελία από τον ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς και παρακαλεί όπως υπάρξει μέριμνα για άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης.

Ο κ. Σενετάκης από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας και όσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν σε εξέλιξη, είχε διαβεβαιώσει για την άμεση μέριμνα της Πολιτείας και είχε συστήσει στους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στις οδηγίες των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην θρηνήσουμε αθώα θύματα.