Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

δημοτικο συμβουλιο ηρακλειου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:55, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 18 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Πιο συγκεκριμένα:

Έγκριση της υπ’ αρ. 144.213/13-12-2016 απόφασης Δημάρχου – Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού (απόφαση 899/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

1. Ακύρωση της με αρ. 768/2016 απόφασης σε ορθή επανάληψη Οικονομικής Επιτροπής και της σχετικής 868/2016 Απόφασης σε ορθή επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου με θέμα «Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016 για την εκτέλεση του έργου «Υπογείωση Δικτύων ΔΕΗ στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, ‘Ιδης, Λ. Καλοκαιρινού». Λήψη νέας απόφασης. και 2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016 για την εκτέλεση του έργου «Υπογείωση δικτύων ΔΕΗ στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, ‘Ιδης, Λ. Καλοκαιρινού» (απόφαση 900/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

Διακανονισμός οφειλών δημοτών.

Έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Υπογείωση δικτύων της ΔΕΗ» στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, ‘Ιδης, Λ. Καλοκαιρινού» και έγκριση όρων της σύμβασης με τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Έγκριση του 3ου Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Ανάπλαση μικρής πλατείας και δικτύου πεζοδρόμων οικισμού Βασιλειών».

Δεύτερη αντικατάσταση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καινοτόμων Δράσεων Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, για την διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων στοχευμένης κοινωνικής παρέμβασης» και τροποποίηση της με αρ. 505/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε με τις με αρ. 810/2016 & 920/2016 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε άπορο δημότη.

Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ηρακλείου.
α) Αποδοχή της με αριθμ. πρωτ. 7.080/12-12-2016 Απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης που αφορά την Ένταξη της Πράξης με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και MIS 5001934 στο Ε.Π. “ΚΡΗΤΗ 2014- 2020» και β) έγκριση του σχεδίου Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1/1) «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» της Πράξης «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5001934.
α) Αποδοχή της με αριθμ. πρωτ. 6.941/05-12-2016 Απόφαση Ένταξης της Πράξης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα ΡΟΜΑ και ΚΕΜ στο Δήμο Ηρακλείου» και MIS 5002180 στο Ε.Π. «Κρήτη» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, β) Έγκριση του σχεδίου Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1/2) με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα ΡΟΜΑ και ΚΕΜ στο Δήμο Ηρακλείου» της ως άνω πράξης και γ) Έγκριση παράτασης της διάρκειας των συμβάσεων του απασχολούμενου προσωπικού στο πρόγραμμα «Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων».

Έγκριση παράτασης για την υλοποίηση της Π.Σ. του Δ.Η. με το ΤΕΕ/ΤΑΚ με τίτλο «Αναβάθμιση αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος του Δήμου Ηρακλείου.

Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής και Διαφημιστικής Προβολής του Δήμου Ηρακλείου, για το έτος 2017.

Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Αθήνα.

Ορισμός : 1) Επιτροπής Δημοπρασιών αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων, 2) Επιτροπής Εκτίμησης (με χρέη καταλληλότητας ) για αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων και 3) εκπροσώπου του Δήμου για την συγκρότηση Επιτροπής για την καταλληλότητα και επιλογή χώρων κατάλληλων για ανέγερση διδακτηρίων καθώς και χώρων μετά κτηρίων κατάλληλων για την στέγαση σχολικών μονάδων, για το έτος 2017.

Εκμίσθωση καταστήματος υπ’ αριθμ. -7- στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη.
Συνέχιση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (στην Εθνικής Αντιστάσεως 158 και ‘Ιμβρου).

Διαγραφή υποχρέωσης του Δήμου Ηρακλείου προς την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. Α.Ε.

Έγκριση υποβολής φακέλου υποψηφιότητας με τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου».

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ