Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών με Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

thumbnail.jpg

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο κ Λυγερός συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μανδαλάκη και Αριστείδη Αθανασάκη καθώς και από το μέλος της Κίνησης Μαρία Κοντάκη συζήτησαν με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Η Μανόλη Κουμαντάκη, το γραμματέα Βασίλη Εβραίμογλου και το μέλος  του ΔΣ Μανόλη Παπαδάκη το πώς μπορεί το ιστορικό κέντρο της πόλης  να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες επιχειρήσεων, καταναλωτών και επισκεπτών. Θέση των Ενεργών Πολιτών είναι πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει αποκλεισμός του για ΙΧ αυτοκίνητα, μετά και τα εκτελούμενα έργα στο σταυρό του.

Η Δημοτική Κίνηση των «Ενεργών Πολιτών»  θεωρεί πως δεν πρέπει, πλην των οχημάτων τροφοδοσίας επιχειρήσεων, να εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο άλλα αυτοκίνητα  ενώ όπως κατ επανάληψη έχει τονίσει στο πλαίσιο των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού πρέπει να διασφαλιστούν για όσους δημότες διαμένουν σε αυτό το σημείο του Ηρακλείου χώροι στάθμευσης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

καραβολας

Η απογευματινή βόλτα στην περιοχή του Καράβολα έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που παρέμειναν στο Ηράκλειο το τριήμερο και θέλησαν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά τους.

Όπως κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του περίπατου διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια πολύ δυσάρεστη οσμή από την θάλασσα που θύμιζε βοθρολύμματα με αποτέσμα να απομακρυνθούν.

Η δυσάρεστη οσμή θορύβησε τους περιπατητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Ράδιο Κρήτη λέγοντας ότι είναι πολύ έντονη ιδιάίτερα κάτω από το Τάλως και εξέφρασαν τη ανησυχία τους καθώς λίγο μακρύτερα προς το Παγκρήτιο πολλοί κολυμπούν. Η δυσοσμία είναι άγνωστο μέχρι στιγμής από που προέρχεται και εάν έσπασε κάποιος αγωγός ή κάποιος να έριξε λύμματα στη θάλασσα.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με την ΔΕΥΑΗ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αγωγό.Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΗ κ.Βουρεξάκης με τον οποίο μιλήσαμε αργότερα το βράδυ μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή έσπευσαν δύο συνεργεία της επιχείρησης τα οποία  δεν διαπίστωσαν διαρροή στα αντλιοστάσια που βρίσκονται στον Καράβολα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το Κτηματολόγιο φέρνει "πονοκέφαλο" στους ιδιοκτήτες - Τι σχεδιάζεται για τα πρόστιμα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 5χρονος με επιπλοκές Covid - Εξετάζεται η περίπτωση νόσου Kawasaki