Κρήτη

Ηράκλειο

συν+ Πράξης Δημοτών Ηρακλείου: Είναι ευχής έργο να συνδιαμορφώνονται ομοφωνίες στο Δ.Σ.

συν πραξη δημοτων ηρακλειου

Η «συν+ Πράξης Δημοτών Ηρακλείου» με ανακοίνωσή της χαιρετίζει  τη στήριξη του δημμοτικού συμβουλίου, σχετικα με την «Ανακατασκευή της Γαλλικής Ναυαρχίδας La Thérèse στα πρότυπα του πλοίου Great Britain στο Bristol ως τουριστικού εκθέματος, εντός θεματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Ηρακλείου»: 

Η ανακοίνωση: 

Η πρόταση της «συν+ Πράξης Δημοτών Ηρακλείου» για την «Ανακατασκευή της Γαλλικής Ναυαρχίδας La Thérèse στα πρότυπα του πλοίου Great Britain στο Bristol ως τουριστικού εκθέματος, εντός θεματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Ηρακλείου», έτυχε ευρύτερης συναίνεσης και στήριξης από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας και με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι αναπτύσσει πλέον μεγάλη δυναμική και στην τοπική κοινωνία.

Είναι ευχής έργο να συνδιαμορφώνονται ομοφωνίες για τα ζητήματα που μπαίνουν στο ΔΣ, αλλά αυτό, με βάσει την παρούσα συγκυρία και με την παρουσία πολλών παρατάξεων, καθίσταται δύσκολο και,
έως ένα βαθμό, είναι χρήσιμο να υπάρχουν και διαφορετικές –αντίθετες απόψεις τις οποίες εμείς πάντα σεβόμαστε.

Το μόνο σίγουρο για εμάς που φέραμε τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και για όλους (πιστεύουμε) που την ψήφισαν, είναι ότι το θέμα σίγουρα δεν είναι «πονηρό» και δεν κρύβουμε άλλες «πονηρές
σκέψεις», εκτός από το πως μπορούμε πάντα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να προσφέρουμε στην πόλη και στην διάσωση της ιστορικής μας μνήμης και μέσω αυτών να αναπτύξουμε το νέο αφήγημα που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον τουρισμό και την οικονομία του τόπου.

Επαφίεται πλέον όλη η ευθύνη στη Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο προσωπικά η υλοποίηση της πρότασης και σε όλους όσους την ψηφίσαμε να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση της. Και αυτό θα κάνουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο νοικάρης, τα 10 χιλιάρικα και η άγρια δολοφονία του ζευγαριού

φονικο

Στοίχημα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά αποτελεί ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη για το διπλό φονικό με θύματα την 79χρονη γυναίκα και τον 82χρονο σύντροφό της.
Η μεν πρώτη βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της με μαντήλι δεμένο στο λαιμό.

Ο 82χρονος, βρέθηκε επίσης στραγγαλισμένος και δεμένος πισθάγκωνα, μέσα σε βαλίτσα, ένα θέαμα που σόκαρε τους αστυνομικούς ενώ οι πληροφορίες περί κατακρεουργημένης σορού, φαίνεται ότι δεν ισχύουν, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά. 

Ίδια μέθοδος - Αναζητείται αλλοδαπός

Το γεγονός ότι και τα δύο θύματα βρέθηκαν στραγγαλισμένα και μάλιστα σε πολύ κοντινή κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο (τα σπίτια είναι σχεδόν δίπλα), κάνει τις Αστυνομικές Αρχές να πιστεύουν ότι ο δράστης ήταν ένας όπως και η μέθοδος με την οποία έδρασε. Επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή των θυμάτων του γρήγορα και αποτελεσματικά δίχως να χάσει πολύτιμο χρόνο έτσι ώστε να διαφύγει άμεσα, σχολίασε πρόσωπο της Αστυνομίας που γνωρίζει για την υπόθεση.

Επίσημα πλέον, οι Αρχές αναζητούν έναν 22χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές ο οποίος ενοικίαζε το σπίτι της 79χρονης στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο 82χρονος Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, ο σύντροφος δηλαδή της 79χρονης.

Ληστεία μετά φόνου

Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι το ότι ο δράστης που μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης και της αφαίρεσε τη ζωή, άρπαξε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, όχι όμως κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα.

Από την αρχή οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σπίτι της 79χρονης, εκτίμησαν ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς στο σπίτι υπήρχε αναστάτωση ενώ όπως προκύπυει και από μαρτυρίες των γειτόνων, η 79χρονη είχε βγει στο δρόμο για να αναζητήσει τον σύντροφό της, γεγονός που δείχνει ότι τα ίχνη του 82χρονου χάθηκαν πριν δολοφονηθεί η 79χρονη γυναίκα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.