Κρήτη

Ηράκλειο

Στη διάθεση των Ηρακλειωτών οι νέες παιδικές χαρές στα Τείχη

Παιδικη Χαρα Τείχη

Δύο ακόμα παιδικές χαρές,  ανανεωμένες και αναβαθμισμένες,  εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Πρόκειται για την παιδική χαρά «Κήπος» στον χώρο του πρώην Γεωοπονικού Κήπου και η παιδική χαρά «Μαρτινέγκο» στο Κομμένο Μπεντένι.  Οι  δύο παιδικές χαρές λειτουργούν συμπληρωματικά με  αυτήν στην  περιοχή της Όασης,  μπροστά από κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία επίσης ανακατασκευάστηκε πρόσφατα, ούτως – ώστε όλες μαζί να  συμβάλλουν στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών. 

Στην παιδική χαρά του «Κήπου», έκτασης 750 τ.μ. τοποθετήθηκε εξοπλισμός για τρεις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας). 

Στην παιδική χαρά «Μαρτινέγκο», έκτασης 2.900 τ.μ., τοποθετήθηκαν εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας). 
Αμφότερες διαθέτουν παιχνίδια και για ΑμεΑ. 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

(Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των νέων παιδικών χαρών)

 

 

 

 

 

 

 

 

(Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης μαζί με συνεργάτιδές του)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης και πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή, έχουν ήδη πιστοποιηθεί 24, αυτήν την στιγμή ανακατασκευάζονται άλλες 10, άμεσα δημοπρατούνται  ακόμα 7 και συγχρόνως εκπονούνται μελέτες για τις υπόλοιπες.

Στην τελετή των εγκαινίων, πέραν του Δημάρχου παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης , Γιώργος Καραντινός και Νίκος Αγγελάκης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και πολλά παιδιά με τους γονείς τους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου σκόρπισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κέφι. 

Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε και επίσημα στους Ηρακλειώτες, δυο παιδικές χαρές που έχουν ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο.  Εν προκειμένω μάλιστα, επειδή βρίσκονται εντός της Τάφρου των Ενετικών Τειχών,  πρόκειται για έργα που σέβονται και αναδεικνύουν το μνημείο και ταυτόχρονα το βοηθούν να ενταχθεί ουσιαστικά στην ζωή της πόλης.  Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, θα συνεχίσουμε έως ότου πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου. Η αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων αποτελεί και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.  Για αυτό και καλούμε τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις καινούργιες παιδικές χαρές ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να τις απολαμβάνουν όπως είναι σήμερα».

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση για την υγεία και τον βετερανισμό σήμερα στο Πολιτιστικό

αφίσα για βετερανισμό

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Επιστημονική Εκδήλωση, με θέμα "ΥΓΕΙΑ και ΒΕΤΕΡΑΝΙΣΜΟΣ".
Την εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου που αριθμεί ήδη 105 μέλη και σκοπό έχει όχι μόνον την συμμετοχή σε αγωνιστικής φύσεως δρώμενα αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ.

"Πέντε  συμπολίτες ιατροί και επιστήμονες υγείας Φανουράκης Δημήτρης καρδιολόγος, Βαβουρανάκης Χάρης ορθοπεδικός, Κούδας Βασίλης ψυχίατρος, Λιναρδάκης Στέλιος  διαιτολόγος, Πανταζής Γιώργος φυσιοθεραπευτής, πλουτίζουν  τις γνώσεις μας", όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "με τις εισηγήσεις τους για καλύτερη άσκηση, άθληση, χαρά, ψυχαγωγία του βετεράνου αθλητή."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η  κοπή της γιορτινής πίτας για το καλό του χρόνου καθώς και θα τιμηθούν 3 ιδρυτικά μέλη του ΣΒΕΚΗ (Μανώλης Παπακαλιάτης, Μιχάλης Δασκαλάκης, Λάκης Μαραγκουδάκης),για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο Μπάσκετ.

Την εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Στο τέλος της βραδιάς θα προσφερθεί κέρασμα με τη συνοδεία κρασιού.

Η είσοδος είναι δωρεάν