Κρήτη

Ηράκλειο

Στη διάθεση των Ηρακλειωτών οι νέες παιδικές χαρές στα Τείχη

Παιδικη Χαρα Τείχη

Δύο ακόμα παιδικές χαρές,  ανανεωμένες και αναβαθμισμένες,  εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Πρόκειται για την παιδική χαρά «Κήπος» στον χώρο του πρώην Γεωοπονικού Κήπου και η παιδική χαρά «Μαρτινέγκο» στο Κομμένο Μπεντένι.  Οι  δύο παιδικές χαρές λειτουργούν συμπληρωματικά με  αυτήν στην  περιοχή της Όασης,  μπροστά από κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία επίσης ανακατασκευάστηκε πρόσφατα, ούτως – ώστε όλες μαζί να  συμβάλλουν στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών. 

Στην παιδική χαρά του «Κήπου», έκτασης 750 τ.μ. τοποθετήθηκε εξοπλισμός για τρεις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας). 

Στην παιδική χαρά «Μαρτινέγκο», έκτασης 2.900 τ.μ., τοποθετήθηκαν εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών (νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας). 
Αμφότερες διαθέτουν παιχνίδια και για ΑμεΑ. 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

(Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των νέων παιδικών χαρών)

 

 

 

 

 

 

 

 

(Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης μαζί με συνεργάτιδές του)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης και πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή, έχουν ήδη πιστοποιηθεί 24, αυτήν την στιγμή ανακατασκευάζονται άλλες 10, άμεσα δημοπρατούνται  ακόμα 7 και συγχρόνως εκπονούνται μελέτες για τις υπόλοιπες.

Στην τελετή των εγκαινίων, πέραν του Δημάρχου παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης , Γιώργος Καραντινός και Νίκος Αγγελάκης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και πολλά παιδιά με τους γονείς τους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου σκόρπισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κέφι. 

Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε και επίσημα στους Ηρακλειώτες, δυο παιδικές χαρές που έχουν ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο.  Εν προκειμένω μάλιστα, επειδή βρίσκονται εντός της Τάφρου των Ενετικών Τειχών,  πρόκειται για έργα που σέβονται και αναδεικνύουν το μνημείο και ταυτόχρονα το βοηθούν να ενταχθεί ουσιαστικά στην ζωή της πόλης.  Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, θα συνεχίσουμε έως ότου πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου. Η αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων αποτελεί και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.  Για αυτό και καλούμε τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις καινούργιες παιδικές χαρές ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να τις απολαμβάνουν όπως είναι σήμερα».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής στο Μνημείο λίγες ώρες πριν την κατάθεση στεφάνων

Συνθήματα, σκουπίδια και ...αραχτοί.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

«Μνημείο» απόλυτης σήψης και παρακμής λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στεφάνων θυμίζει ο χώρος στην πλατεία Ελευθερίας, στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου!

Με τους δείκτες του ρολογιού να δείχνουν «22:00» (27/10), οι εικόνες από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σοκάρουν!

Εμετικά συνθήματα, βρωμιά, σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα με ...κάποιους αραχτούς χωρίς να «τρέχει» και τίποτα. Αυτό δεν είναι το Ηράκλειο, αυτό δεν είναι πόλη που ετοιμάζεται (έστω και με τους περιορισμούς) να τιμήσει την συμπλήρωση 80 χρόνων από το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το υπερήφανο «ΟΧΙ».

Δεν θα ασχοληθούμε με τους «επαναστάτες» με τα σπρέι. Δεν είναι δική μας δουλειά. Είναι ευθύνη των γονέων τους και άλλων επιστημονικών και ψυχιατρικών κλάδων.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τους «Άρχοντες» της πόλης. Τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη (μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας Κρήτης) γίνονται αυτά τα αίσχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, απευθύνοντας μια και μόνο έκκληση:

ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να στηθείτε μπροστά από το Μνημείο αύριο για τα στεφάνια, τις δηλώσεις και τις φωτογραφίες. Ζητήστε απλά μια συγνώμη από τους νεκρούς μας.