Κρήτη

Ηράκλειο

Σκάφος Έρευνας και Διάσωσης αποκτά ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών

hamogela_sta_meli_toy_pagkritioy_o.f.s_en_opsei_tis_apoktisis_skafoys_ereynas_kai_diasosis.jpg

Ένας οραματικός στόχος για τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών ξεκινά να υλοποιείται με την ανάθεση σε τοπικό ναυπηγείο της κατασκευής σκάφους τύπου RESCUE, το οποίο θα τεθεί στην υπηρεσία της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ε.Δ) που έχει συστήσει ο Όμιλος.

Οι σχετικές υπογραφές «έπεσαν» στις 12 Φεβρουαρίου του 2020 στα γραφεία του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. στον Λιμένα Ηρακλείου, παρουσία των μελών του και σε πανηγυρικό κλίμα. «Αποτελεί μια ιστορική στιγμή για εμάς. Πρόκειται για την αίσια κατάληξη της πολυετούς επιδίωξης σύσσωμου του Ομίλου, των διοικήσεων και των μελών του, προκειμένου η Ο.Ε.Δ. να αποκτήσει τη μέγιστη επιχειρησιακή αυτοτέλεια και δεινότητα.» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. Δημήτρης Γιαβρίδης.

Το σκάφος άρτια εξοπλισμένο, με όλα τα απαραίτητα όργανα και συσκευές διάσωσης, θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση 365 μέρες τον χρόνο σε πλωτή εξέδρα εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Καθοριστική στην επίτευξη του στόχου ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η στήριξη του οποίου, επιβεβαιώνεται διαχρονικά σε κάθε ανάγκη του Ομίλου.

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Ως μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ έχει συστήσει την Ο.Ε.Δ από το 2006. Σήμερα απαρτίζεται από 15, τους πλέον έμπειρους κυβερνήτες του Ομίλου, οι οποίοι επιχειρούν εθελοντικά με τα σκάφη τους σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Η ομάδα έχει ήδη στο ενεργητικό της εμπλακεί με επιτυχία σε δεκάδες καταγεγραμμένα περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα, λαμβάνοντας πολυπληθείς τιμητικές διακρίσεις από τις τοπικές αρχές. 

Διαρκής αναβάθμιση

Με γνώμονα πάντοτε τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη θάλασσα, τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. και η Ο.Ε.Δ. δε θα σταματήσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν και απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των θεμελιωδών αυτών σκοπών. 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ