Κρήτη

Ηράκλειο

Προχωρούν σημαντικά έργα στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών  σε σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη,  πραγματοποίησε αυτοψία στον νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής στην 62 Μαρτύρων. Επί της ουσίας, στο σημείο δημιουργείται ένα καινούργιο πάρκο, το οποίο μεταξύ άλλων  θα περιλαμβάνει παιδική χαρά, πλατεία, υδάτινο στοιχείο με πίδακες νερού και σημαντικό αριθμό νέων δέντρων. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά τις περιοχές του Δειλινού  και των Καμινίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά. 

Στην κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων
Στην κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων
Στον κοινόχρηστο χώρο της 62 μαρτύρων
Στον κοινόχρηστο χώρο της 62 μαρτύρων

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ που κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Πρόκειται για μια δομή εξαιρετικά σημαντική για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, η οποία περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη  του 2020. 

Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ
Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ

Τέλος, ο Δήμαρχος πήγε και στον υπό κατασκευή Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές (οδούς Δρακάκη και Ιλίου). Ο σταθμός εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) ενώ διαθέτει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία. Αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2021. 

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές
Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα έργα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες αυτής της ιδιαίτερης περιόδου, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την χώρα, καθώς και τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε, προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων με στόχο πάντα την βελτίωση  της καθημερινότητας των δημοτών. 
Είτε με κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτός στην 62η Μαρτύρων, είτε με νέες δομές για παιδιά όπως το ΚΔΑΠ – ΑμεΑ και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Μεσαμπελιές, καθώς και πολλά ακόμα,  συνεχίζουμε την προσπάθεια να καταστεί η πόλη σύγχρονη, με περισσότερο πράσινο, φιλική και προσβάσιμη για όλους». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν την επικίνδυνη κατάσταση με τα ρέματα

Τα οχήματα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο ρέμα!

Σε καταγγελία για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον Γιόφυρο και τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής, προχώρησαν το Συνδικάτο οικοδόμων, ηΈνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του Χειμώνα και η κατάσταση στον Γιοφύρο, στον Ξηροπόταμο και σε όλα σχεδόν τα ρέματα του νομού Ηρακλείου παραμένει επικίνδυνη. Τι και αν «ο Ιανός» πρόσφατα έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου. Ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι σφυρίζουν αδιάφορα. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των συνδικάτων μας, φορέων και κατοίκων, ειδικά στο δήμο Ηρακλείου. Έχουν βάλει «στο συρτάρι» ακόμα και το υπόμνημα που καταθέσαμε στα συμβούλια και ζητάμε να συζητηθεί τα θέμα και να παρθούν μέτρα.

Από τον περασμένο Νοέμβρη περιμένουμε να ξεκινήσει ο καθαρισμός.  Μετά την αγωνία του Χειμώνα, υπομείναμε για άλλη μια φορά τα κουνούπια, την βρώμα και τη δυσωδία του καλοκαιριού. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η περιφέρεια, ο δήμος και η κυβέρνηση δηλώνουν μέσω της πολιτικής προστασίας πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλα τα φυσικά φαινόμενα. Όμως αδιαφορούν μέχρι και για τον απλό καθαρισμό των καλαμιών.

Πόσο μάλλον να μιλήσουμε για τις μελέτες για τη διευθέτηση των ρεμάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολεοδόμηση του Ηρακλείου. Όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά. Βέβαια όταν πρόκειται για επιδοτήσεις επενδύσεων τουριστικών και επιχειρηματικών ομίλων, τότε δεν υπάρχει κανένα κόλλημα, όλα προχωρούν ταχύτατα.

Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να κλαίμε τη μοίρα μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση υλοποίηση του καθαρισμού του Γιοφύρου, του Ξηροποτάμου, του Χρυσοβαλάντου και των υπολοίπων ρεμάτων του νομού.
  • Ουσιαστικά μέτρα για τον καθαρισμό των αγωγών όμβριων υδάτων. Κατασκευή σε οδούς που δεν υπάρχουν. Όπως οι οδοί Ανδρονίκου, τέρμα Αγγέλου Μπεργαδή, Υμηττού και Πατσίδερου στον Ξηροπόταμο.
  • Ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής και συνολικά πολιτικής προστασίας της περιοχής.
  • Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την ανάπλαση της περιοχής των δυτικών συνοικιών. Άμεση επισκευή των δρόμων και τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης  μέσα στις γειτονιές μας.