Κρήτη

Ηράκλειο

Προχωρούν σημαντικά έργα στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών  σε σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη,  πραγματοποίησε αυτοψία στον νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής στην 62 Μαρτύρων. Επί της ουσίας, στο σημείο δημιουργείται ένα καινούργιο πάρκο, το οποίο μεταξύ άλλων  θα περιλαμβάνει παιδική χαρά, πλατεία, υδάτινο στοιχείο με πίδακες νερού και σημαντικό αριθμό νέων δέντρων. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά τις περιοχές του Δειλινού  και των Καμινίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά. 

Στην κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων
Στην κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων
Στον κοινόχρηστο χώρο της 62 μαρτύρων
Στον κοινόχρηστο χώρο της 62 μαρτύρων

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ που κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Πρόκειται για μια δομή εξαιρετικά σημαντική για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, η οποία περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη  του 2020. 

Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ
Στο υπό κατασκευή ΚΔΑΠ

Τέλος, ο Δήμαρχος πήγε και στον υπό κατασκευή Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές (οδούς Δρακάκη και Ιλίου). Ο σταθμός εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) ενώ διαθέτει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία. Αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2021. 

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές
Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα έργα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες αυτής της ιδιαίτερης περιόδου, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την χώρα, καθώς και τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε, προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων με στόχο πάντα την βελτίωση  της καθημερινότητας των δημοτών. 
Είτε με κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτός στην 62η Μαρτύρων, είτε με νέες δομές για παιδιά όπως το ΚΔΑΠ – ΑμεΑ και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Μεσαμπελιές, καθώς και πολλά ακόμα,  συνεχίζουμε την προσπάθεια να καταστεί η πόλη σύγχρονη, με περισσότερο πράσινο, φιλική και προσβάσιμη για όλους». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θέμα συζήτησης ο ξυλοδαρμός για το κρέας

Ξυλοδαρμός

Θέμα συζήτησης σε παρέες σε καφενεία αλλά και φυσικά στο διαδίκτυο αποτέλεσε το απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού με θύμα έναν 46χρονο άνδρα και πρωταγωνιστή ιδιοκτήτη κρεοπωλείου.

Όπως έγραψε πρώτο το ekriti το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, ο 46χρονος είχε πάει στο κρεοπωλείο για την αγορά προϊόντων ωστόσο όπως ισχυρίζεται, άλλη τιμή αναγράφονταν στο ταμπελάκι και άλλη του χτύπησαν στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μην θέλει στη συνέχεια να αγοράσει το προϊόν που είχε επιλέξει.

Και πριν προλάβει να μπει στο αυτοκίνητό του, κατήγγειλε ότι δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από τον 40χρονο ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου, με χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και με την πόρτα του οχήματος που την έκλεισε με συνέπεια να του προκαλέσει κάταγμα στο πόδι.

Ο επιχειρηματίας, μόλις αντιλήφθηκε ότι το θύμα κάλεσε την αστυνομία, τράπηξε σε φυγή και οι Αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ πλέον έχει λήξει και το αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με το θύμα της επίθεσης, όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του ο οποίος σαστισμένος είδε να επιτίθενται στον πατέρα του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

Σύνδεσμος Κρεοπωλών: Καταδικάζει την επίθεση κρεοπώλη σε βάρος καταναλωτή

ESPA BANNER