Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου για τη στέγαση στα σχολεία

σχολική τάξη

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του 4ου Κοινότητας (Νότιες Συνοικίες) που έγινε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαινει:

το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό της Φορτέτσας, αφού εδώ και χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλος ο πρώτος όροφος του Σχολείου με αποτέλεσμα οι μισές τάξεις να κάνουν μάθημα σε λυόμενα, ενώ οι άλλες μισές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο ισόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα το θέμα είχε μπει προς συζήτηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Φορτέτσας ενώ στη συνεδρίαση παρενέβη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του σχολείου, ο οποίος μετέφερε την αγανάκτηση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.
Για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση υπάρχει ευθύνη τόσο των Δημοτικών Αρχών τα τελευταία 6 χρόνια όσο και των Κυβερνήσεων που θεωρούν την ασφάλεια των παιδιών μας κόστος.
Θυμίζουμε ότι την ίδια μέρα και ώρα γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητιόταν το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Αλικαρνασσού. Εκεί η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά έμεινε στα ευχολόγια και τις περιγραφές των προβλημάτων που ζουν καθημερινά τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί.
Τονίζουμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Το αίτημα του Συλλόγου γονέων του 5ου Γυμνασίου και 11ου Λυκείου για την αγορά παρακείμενου οικοπέδου για την προέκταση του προαύλιου χώρου με δεδομένη την ανεπάρκεια του υφιστάμενου χώρου να καλύψει τις ανάγκες. Απαιτούμε από τη δημοτική Αρχή άμεσα να θέσει προς συζήτηση τα δύο αυτά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί συγκεκριμένα πάνω σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα υλοποιήσει.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Βροχή" οι κλήσεις σε οδηγούς που δεν φορούσαν κράνος

κράνος

Περισσότερες από 150 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους βεβαιώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου, από τις 18 έως τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι αυτοί αφορούν στην παράβαση της εβδομάδας, στο πλαίσιο ελέγχων που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από (934) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (13.329) οχήματα και βεβαιώθηκαν (1.592) παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (380) παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο  της Αττικής (516), του Ηρακλείου (152), της Θεσσαλονίκης (126), της Αχαΐας (97), της Β’ Δωδεκανήσου (71) και της Αλεξανδρούπολης (62).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.