Κρήτη

Ηράκλειο

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

δημοτικο συμβουλιο ηρακλειου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Διακανονισμός οφειλών δημοτών.
Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στον τέως Δήμο Παλιανής».
Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επισκευή φθορών οδοστρωμάτων Δ. Ηρακλείου».
Έγκριση εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση δημοτικών  κοιμητηρίων».
Έγκριση εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση δημοτικών θεάτρων».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας».
Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης στο πλαίσια του έργου «Αντιδιαβρωτική προστασία του κόλπου Δερματά» Δήμου Ηρακλείου.
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση ανακατασκευή οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης στο Π.Ε.Π. Κρήτης 2014 – 2020 για το έργο με τίτλο «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και δημιουργικής έκφρασης ΑΜΕΑ (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ)». 
Έγκριση για την υποβολή πρότασης του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος Horizon 2020 – SC 5-2016-2017: Innovative financing, business and governance models for adaptive re-use of coltural heritage.
Προμήθεια φορέα μεταφοράς βαρέων οχημάτων.
Προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017.
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας (2) μηνών για κάλυψη εποχιακών αναγκών του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3854/2007.
Πρόσληψη 150 Εργατών Καθαριότητας και 10 Οδηγών με σχέση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσίας Καθαριότητας, με βάση τις διατάξεις του Ν. 2190/1994.
Έγκριση διάθεσης πίστωσης που αφορά ενταλματοποίηση ανεξόφλητων χρηματικών ενταλμάτων παρελθούσης χρήσης (έτους 2016) για την Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης.
Έγκριση διενέργειας προμήθειας κρέατος για τους ενδεείς πολίτες κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου για το Πάσχα 2017.
Παράταση της σύμβασης για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής στο Δήμο Ηρακλείου.
Έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions με τίτλο έργου «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές – Avoidable and Unavoidable Food Wastes : A Holistic Managing Approach for Urban Environments» και ακρωνύμιο  “A2UFood”.   
Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Έγκριση διοργάνωσης του φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί».
Έγκριση διοργάνωσης του φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν».
Έγκριση διαφημιστικής προβολής του Δήμου Ηρακλείου σε έντυπα μέσα και έγκριση διάθεσης πίστωσης. 
Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού ακινήτου στον Πολιτιστικό Σύλλογο – Εξωραϊστικό Σύλλογο Γουρνών Τεμένους.
Παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Νέας Αλικαρνασσού «Ο Ηρόδοτος».
Ανανέωση παραγωγικών αδειών Λαϊκών Αγορών .

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων