Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Ζητούν δωρητές αντισωματών για την πανδημία

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του νοσοκομείο:

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19 τo Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει ενεργοποιήσει ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρωτόκολλο συλλογής και χορήγησης προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Το πρωτόκολλο είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του ΠαΓΝΗ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.

Ο οργανισμός των περισσότερων ασθενών που αναρρώνουν από λοίμωξη με κορωνοϊό SARS-CoV-2 αναπτύσσει προστατευτικά αντισώματα, τα οποία κυκλοφορούν σε υψηλούς τίτλους στο αίμα. Η χορήγηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από λοίμωξη με κορωνοϊό, είναι μια πολύ υποσχόμενη θεραπεία που εφαρμόζεται ευρύτατα διεθνώς στη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

Η συλλογή εξουδετερωτικών αντισωμάτων από το αίμα εθελοντών ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι μια διαδικασία απλή, απολύτως ασφαλής, και σύντομη (διαρκείας περίπου 30 λεπτών).

Το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη συλλογή αντισωμάτων, εγκεκριμένο πρωτόκολλο, και διαδικασίες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών. Όλες οι διαδικασίες συλλογής, ελέγχου, και χορήγησης εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ασθενείς πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα χορηγήθηκε επιτυχώς θεραπεία με εξουδετερωτικά αντισώματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς του ΠαΓΝΗ με σοβαρή νόσο COVID-19.

Οποιοσδήποτε ασθενής επιθυμεί να γίνει δωρητής αντισωμάτων προσφέροντας προς τους συνανθρώπους του που νοσούν βαριά, μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα Αιμαφαίρεσης της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ (κα Παπαδογιαννάκη ή κα Λυδάκη).

Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας: 2810-392484

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

κορωνοιος κρουσματα

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο του Ηρακλείου.

Το κρούσμα - όπως αναφέρουον οι πληροφορίες - εντοπίστηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και αφορά μαθήτρια της Α΄ Λυκείου. Η κοπέλα, θα παραμείνει σε 14ημερη καταντίνα.

Ήδη στο σχολείο έχουν ενεργοποιηθεί τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ το πρωί της Τρίτης θα γίνει απολύμανση.