Κρήτη

Ηράκλειο

Οι δύο νεαροί Ηρακλειώτες, το Λιμενικό και το εργαστήριο κάνναβης

Φωτό από τα ευρήματα

Μία ακόμα σημαντική επιτυχία στη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πρόσθεσε χθες βράδυ στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με τη σύλληψη δύο νεαρών Ηρακλειωτών.

Οι δύο νεαροί ηλικίας 27 και 26 ετών είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες και χθες το απόγευμα, άνδρες του ΚΛΗ διέκριναν ... έντονη κινητικότητα. Στελέχη από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, τους ακινητοποίησαν.

Εντόπισαν το εργαστήριο

Η συνέχεια... οδήγησε τις αρχές σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης το οποίο φέρονται να λειτουργούσαν οι δύο νεαροί, σε περιοχή κοντά στο Ηράκλειο.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν περίπου10 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από ποσότητα χασίς μεγαλύτερης του ενός κιλού.

Επίσης, σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του ενός, βρέθηκαν ακόμα περίπου 300 γραμμάρια κάνναβης ενώ συνολικά οι Αρχές, κατάσχεσαν περίπου 1,5 κιλό χασίς. 

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν στο ekriti ότι ο ένας νεαρός είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν τον Εισαγγελέα ο οπαίος αφού τους άσκησε ποινικές διώξεις, τους παρέπεμψε στον Ανακριτή για την ερχόμενη Τρίτη. 

Αργά το απόγευμα της Κυριακής εξεδόθη και δελτίο τύπου από το αρχηγείο του Λιμενικού σώματος για την υπόθεση επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ekriti.gr.

Tι αναφέρει το Λιμενικό σώμα:

"Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 27 και 26 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'', σε συνδυασμό με αρ. 45 Π.Κ. και νόμου 2168/93.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικεία του 26χρονου, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο καλλιέργειας  κάνναβης, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

εννέα (09) δενδρύλλια, με ύψος από 0,80 μ. έως 1,00 μ.,

σύστημα ηλεκτροδότησης, εξαερισμού και φωτισμού,

διάφορες ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1.366,7gr,

μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ουσία, πιθανόν MDMA, μικτού βάρους 0,6gr,

δεκαπέντε (15) συσκευασίες λιπασμάτων-ενισχυτικών καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και

διάφορα εξαρτήματα για εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικεία του 27χρονου, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τα ανωτέρω στελέχη στην οικεία του προαναφερθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

διάφορες ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 282,6gr,

μία συσκευασία που περιείχε ουσία, πιθανόν MDMA σε μορφή βράχου, μικτού βάρους 10,7gr,

ένα δισκίο πιθανόν MDMA και

διάφορα εξαρτήματα για εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

Οι ανωτέρω έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΜΑΣΚ''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, τρεις (03) συσκευασίες κινητής τηλεφωνίας, δύο (02) ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρεις (03) τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, καθώς και δύο (02) μαχαίρια".

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

κορωνοιος κρουσματα

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο του Ηρακλείου.

Το κρούσμα - όπως αναφέρουον οι πληροφορίες - εντοπίστηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και αφορά μαθήτρια της Α΄ Λυκείου. Η κοπέλα, θα παραμείνει σε 14ημερη καταντίνα.

Ήδη στο σχολείο έχουν ενεργοποιηθεί τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ το πρωί της Τρίτης θα γίνει απολύμανση.