Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τα νέα μέτρα στα εργασιακά

Invalid Scald ID.

Μετά το σχέδιο Βρούτση για απλήρωτες υπερωρίες,, η κυβέρνηση, στο στόχαστρο του κυβερνητικού επιτελείου μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων!

Απίστευτα πράγματα μηχανεύονται για να μειώσουν το εισόδημα των εργαζομένων στο ελάχιστο.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνει το δώρο των εργαζόμενων που τέθηκαν ή παραμένουν σε αναγκαστική αναστολή, στον ιδιωτικό τομέα. 

Το ύψος του δώρου που θα πάρουν θα υπολογιστεί όχι με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, αλλά για το διάστημα της αναστολής, βάσει της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, το ύψος της οποίας είναι 534 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έως τώρα, ο εργοδότης θα επιβαρυνθεί με το ποσοστό που του αναλογεί για όσο καιρό οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και το υπόλοιπο θα το καταβάλει το κράτος, αλλά κουτσουρεμένο. 

Με ανάλογο τρόπο θα γίνει και ο υπολογισμός του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία.

Η άρνηση του ίδιου του Πρωθυπουργού παράτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βρίσκει τον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην  εβδομηκοστή ημέρα  απεργιακής  κινητοποίησης.

Όχι μόνο άφησαν χωρίς ουσιαστικά και έγκαιρα μέτρα στήριξης τον κόσμο της εργασίας, έχουν το θράσος να εξακολουθούν την ίδια τακτική εξαθλίωσης των μισθωτών. 

Και δεν σταματούν εκεί!

Με οργανωμένο σχέδιο επαναφέρουν εργασιακή ζούγκλα με άθλιες νομοθετικές παρεμβάσεις:

Νομιμοποιούν την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία.

Μετά την ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού το 2020, παραπέμπουν στις καλένδες οποιαδήποτε αύξηση το 2021

Παρατείνουν το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, δηλαδή της επιδότησης ανεργίας.

Επεκτείνουν τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης με μονομερή απόφαση εργοδοτών, καταργώντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο

Επιμένουν στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝ - εργασία, δηλαδή στη μείωση μισθών και μετατροπή της πλήρους σε μερική και εκ περιτροπής εργασία.

 

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση ως αφορμή για να προωθήσουν τις πάγιες απόψεις και ιδεοληψίες τους κατά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας. 

Άλλωστε αυτό έγινε φανερό σε όλους μας από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και ψηφίστηκαν οι πρώτοι αντεργατικοί  νόμοι της κυβέρνησης, οι οποίοι διέλυσαν και ακύρωσαν όσα κατοχύρωσε για τον κόσμο της εργασίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ