Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μανώλης Συντυχάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

συντυχακης

«Ανοίγει ο δρόμος για άλωση του επαγγέλματος των φορτοεκφορτωτών από ιδιωτικούς ομίλους» με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας σημείωσε στην αρμόδιο Επιτροπή της Βουλής ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που είναι προαπαιτούμενο μέτρο και περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Οδηγούν στη συγκέντρωση κλάδων που είναι στις προτεραιότητες της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κεφάλαιο του νομοσχεδίου που αφορά στην καταγραφή και τον έλεγχο των ΜΚΟ τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι η ύπαρξη των ΜΚΟ και όχι η καταγραφή τους», σχολιάζοντας πως επιχειρείται η αντικατάσταση του ρόλου του κράτους από ΜΚΟ όταν «σήμερα είναι αναγκαία η στήριξη των δημόσιων κρατικών κοινωνικών δομών». Αναφερόμενος σε άρθρο του νομοσχεδίου για την επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών δήλωσε πως το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση αλλά πρέπει να μονιμοποιηθεί το προσωπικό του ΚΕΑΤ

Κρήτη

Διαγράφεται το πρόστιμο στον Κρητικό που μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο

Έλεγχοι

To κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμα μία φορά επέδειξε η Αστυνομία στην Κρήτη με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πολίτη από τον Άγιο Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, τις προηγούμενες ημέρες.

Το θέμα έλαβε έκταση μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη με τον πολίτη να περιγράφει το περιστατικό στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. 

Το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη κι έτσι το θέμα φαίνεται προς οδεύει προς λύση.

Κι αυτό γιατί όπως ενημερώθηκε το Ράδιο Κρήτη, η Τροχαία του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο έχει καλέσει τον συγκεκριμένο πολίτη να υποβάλλει ένσταση και αφού παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όντως μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο, τότε θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Όλα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Στο δρόμο του γυρισμού επί του ΒΟΑΚ, τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική