Κρήτη

Ηράκλειο

Με βουλευτές του Ηρακλείου οι αστυνομικοί - Τι συζήτησαν

20181026_114532.jpg

Συνάντηση με τους βουλευτές Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπύρο Δανέλλη (Το Ποτάμι) είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Χρήστος Αναμουρλού.
Κατά τη συνάντηση οι αστυνομικοί μετέφεραν τα προβλήματά τους στους βουλευτές ενώ κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για 24ωρη αστυνόμευση στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου "ΠΕΡΣΕΑΣ".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΑΥΝΗ αναφέρονται τα εξής:

Κατόπιν του από 23-10-2018 αιτήματός μας , σήμερα 26-10-2018 αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΠΙΚΡΑΚΗ Γεώργιο, τον Γ.Γραμματέα ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστο και τον Αν. Γ. Γραμματέα ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ Ζαχαρία επισκέφθηκε το γραφείο του Βουλευτή Νομού Ηρακλείου ‘’ΣΥ.ΡΙΖ.Α.΄΄ κ. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Ιωάννη και το γραφείο του Βουλευτή Νομού Ηρακλείου ‘’ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ’’ κ. ΔΑΝΕΛΛΗ Σπύρου.
Στους κυρίους Βουλευτές, με τους οποίους έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, εκφράστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι προβληματισμοί μας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. 
Ειδικότερα τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, πρόβλημα το οποίο η πρόσφατη αναδιοργάνωση δεν αντιμετώπισε με επιτυχία, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα που αντιμετωπίζει το σώμα και τα πάρεργα στα οποία ο Έλληνας Αστυνομικός είναι καταδικασμένος να εκτελεί (γήπεδα, επιδόσεις, φρουρήσεις φυσικών προσώπων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να στερείται τις υπηρεσίες του ο απλός πολίτης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην υπ’ αρίθμ. 1244/18/1724815 διαταγή του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια 24ωρης εμφανούς αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.),  σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Διαταγή καθαρά επιτελικού σχεδιασμού και όχι επιχειρησιακού, στην οποία δεν ληφθείσαν καν υποψιν οι προτάσεις των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων , οι οποίες έχουν την πλήρη εικόνα όσον αφορά τις δυνάμεις και την κατάσταση των υφισταμένων Υπηρεσιών τους. 
Ο επί χάρτου επιτελικός αυτός σχεδιασμός, χωρίς να λαμβάνει υποψιν τις πραγματικές δυνάμεις εκάστου υπηρεσίας αλλά και τις τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην εσωτερική λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών μας, κατακερματισμό υπηρεσιών προκειμένου να ενισχυθούν άλλες υπηρεσίες ώστε να εκτελέσουν την διαταγή ,  και σαν τελικό αποτέλεσμα , αφού έχει γίνει αυτοσκοπός η εκτέλεση της διαταγής αυτής, να καταστρατηγείται το Π.Δ. 394/2001 ’’ Χρόνος Εργασία Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας’’ , με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για όσους παραβιάζουν το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα. 
Η Ένωσή μας πάγια τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε προσπάθειας γίνεται από την Διοίκηση με γνώμονα όλο και περισσότεροι αστυνομικοί να τεθούν σε περιπολία στο πλευρό του πολίτη και της κοινωνίας, και το ίδιο θα κάνει και σε αυτή την περίπτωση, αρκεί αυτό να γίνει με τρόπο σωστά σχεδιασμένο ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και όχι με οριζόντιες διαταγές εξομοιώνοντας όλες τις περιοχές της Επικράτειας.  
Οι κ.κ. Βουλευτές, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού του Ηρακλείου στην Ελληνική Βουλή, αφού άκουσαν με προσοχή τα δίκαια αιτήματά μας, μας διαβεβαίωσαν ότι με δικές τους παρεμβάσεις, θα τα μεταφέρουν στην Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία και θα επιδιώξουν να επιτευχθεί η ιδανικότερη επίλυσή τους .

 Mε εκτίμηση,
 Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Πικράκης             Χρήστος Αναμουρλού

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες