Κρήτη

Ηράκλειο

Με καθυστέρηση έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Πλοίο

Με καθυστέρηση έδεσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο "Blue Horizon" εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο άργησε να δέσει μισή ώρα ωστόσο ο κατάπλους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ενώ το ρυμουλκό που προσέτρεξε για προληπτικούς λόγους, τελικά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο πάντως δεν αναφέρθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα από τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο εφισταται η προσοχή των πολιτών και των ιδιοκτητών μικρών σκαφών. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.