Κρήτη

Ηράκλειο

Με καθυστέρηση έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Πλοίο

Με καθυστέρηση έδεσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο "Blue Horizon" εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο άργησε να δέσει μισή ώρα ωστόσο ο κατάπλους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ενώ το ρυμουλκό που προσέτρεξε για προληπτικούς λόγους, τελικά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο πάντως δεν αναφέρθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα από τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο εφισταται η προσοχή των πολιτών και των ιδιοκτητών μικρών σκαφών. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δημήτρης έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

δωρεα οργανων

Στις 07.00 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, θύμα του τροχαίου στην Ιεράπετρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι γονείς του, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο άτυχος νέος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μηχανή του στον περιφερειακό δρόμο της Ιεράπετρας, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, που επιχείρησε να στρίψει.

Νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο στην Εντατική του Βενιζελείου, όμως τα τραύματα στο κεφάλι ήταν βαρύτατα...