Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Λευτέρης Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Καμόρα και σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Ήταν θέμα χρόνου να "σκάσουν" οι ισχυροί μηχανισμοί που είχαν δημιουργηθεί μέσα και έξω από το Μαξίμου τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Είμαστε μόνο στην αρχή" είπε χαρακτηριστικά ο κ Αυγενάκης ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σε άλλους φορείς. "Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμα και των υπολοίπων πολιτών να μην ταλαιπωρούνται κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων ", είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων ο κύριος Αυγενάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση, αν ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη, δηλαδή την μετριοπάθεια και την εργατικότητα.

Καμόρα στο ποδόσφαιρο

"Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο, ότι θα είμαι υπουργός όλου του αθλητισμού και όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Μέριμνά μας είναι πάνω από όλα και πριν από όλα οι αθλητές. Ακολουθούν οι παράγοντες και οι υπόλοιποι φορείς. Ο κ. Αυγενάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε λόγο για νοοτροπίες καμόρα και για σαπίλα. Μάλιστα τόνισε πως όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο κάνεις δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των ερασιτεχνικών Σωματείων. Το ξεκαθάρισμα στο μητρώο του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα δώσει τη δυνατότητα στα πραγματικά σωματεία να έχουν λόγο για την επόμενη μέρα και να εκφράζουν τις θέσεις τους στην εκλογή των οργάνων, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Conference Cup και το Παγκρήτιο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στην υπόθεση διεκδίκησης των τελικών του conference cup που διεκδικεί το Ηράκλειο λέγοντας ότι ο φάκελος είναι πλήρης και σε πλήρη ισχύ και σύντομα θα έχουμε την απόφαση "Το Ηράκλειο συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες για να φιλοξενήσει τη σπουδαία αυτή διοργάνωση", υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το Παγκρήτιο Στάδιο και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο στο στέγαστρο ανά συνολικά στους χώρους του Σταδίου, ο κύριος Αυγενάκης τόνισε ότι το Υπουργείο είναι σε άμεση συνεννόηση με την δημοτική αρχή αλλά και την περιφέρεια ώστε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει να μπορέσει το Υπουργείο να την καλύψει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ράδιο Κρήτη:

 

Κρήτη

Καταστηματάρχες Κρήτης: Άδικο το μέτρο της απαγόρευσης και οδηγεί σε λουκέτα

Φωτό αρχείου

Με την αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους ζουν οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Κρήτη καθώς τα νέα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους που ισχύουν από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τις 23 Αυγούστου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και οικονομική ασφυξία.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti επαγγελματίες του χώρου τόνισαν ότι η κατάσταση είναι τραγική και ζήτησαν περαιτέρω στήριξη από την πολιτεία προκειμένου να μην βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους.

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσακιράκης χαρακτήρισε το μέτρο που επιβλήθηκε στην Κρήτη υπερβολικό και επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν ώστε να μην πάμε σε ένα γενικότερο lockdown.

Tον Οκτώβριο τα πράγματα θα είναι τραγικά μετά από ένα ήδη τραγικό καλοκαίρι, είπε ο κ. Τσακιράκης, εκφράζοντας φόβους για λουκέτα στην αγορά και ζητώντας από την κυβέρνηση να βάλει πλάτη και να κρατήσει όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που φτάνουν τις 33.000 στην Κρήτη.

"Με τα 800 ευρώ δεν σωζόμαστε αλλά ούτε και δάνεια μπορούμε να πάρουμε", ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Ιεράπετρας κ. Μιχελαράκης που δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι η απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων αδικεί την Κρήτη που όλους αυτούς τους μήνες διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας.

Πως θα αντέξουμε κάτω από από αυτές τις συνθήκες αναρωτήθηκε ο κ. Μιχελαράκης κρούωντας με τη σειρά του το κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση των επιχειρήσεων.