Κρήτη

Ηράκλειο

Ευχαριστήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την κοπή της βασιλόπιτας

img_5820.jpg

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη εύχεται υγεία, αγάπη, ευημερία και επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και τις ευχές τους την εκδήλωση:

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο, τον Υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους Βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μάξιμο Σενετάκη για τις τηλεφωνικές τους ευχές, τον εκπρόσωπο του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη και του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη καθώς και τους Βουλευτές Μανούσο Βολουδάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιώργο Λογιάδη για τις ευχητήριες επιστολές που απέστειλαν,

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, τους Δημάρχους Κισάμου Γεώργιο Μυλωνάκη, Πλατανιά Ιωάννη Μαλανδράκη, Γαύδου Στεφανάκη Μανώλια, Ρεθύμνου Γεώργιο Μαρινάκη, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αρχανών - Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλη, Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, Μινώα Πεδιάδας Εμμανουήλ Φραγκάκη, Χερσονήσου Ιωάννη Σέγκο, Οροπεδίου Λασιθίου Ιωάννη Στεφανάκη, την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, τον Αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Θωμά Χαριτάκη, τον Αντιδήμαρχο Πλατανιά Γεώργιο Καλαϊτζάκη, τον Αντιδήμαρχο Γαύδου Σταύρο Μαραβελάκη, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Γεώργιο Βουρεξάκη και Ιωάννη Δεικτάκη τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νικόλαο Πελεκανάκη, τους Γενικούς Γραμματείς Δήμων Βιάννου Γεώργιο Αποστολάκη, Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, Μινώα Πεδιάδος Γαβριήλ Κουρή

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εκπροσώπους – δημοσιογράφους του τοπικού/περιφερειακού τύπου και ΜΜΕ που παρευρέθηκαν, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Κρήτης καθώς και σε όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν.

Όπως ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σημαντικό χαρακτηριστικό του τόπου μας αναδείχθηκαν η ενότητα και η συνεργασία όλων, συστατικά επιτυχίας, που θα συμβάλουν στην προκοπή της Κρήτης το 2020.

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».