Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Στη Βουλή η καταβολή του υπόλοιπου 30%  της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ

επιδοτηση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 30% για τις ζημιές της προηγούμενης χρονιάς στην  Κρήτη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι ζημιές στη περσινή παραγωγή ήταν πολύ σημαντικές και ιδιαίτερα στη Κρήτη  και έγκαιρα, με προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση, σας είχαμε επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, τόσο για να καταγραφούν αυτές σύντομα  όσο και για να αποζημιωθούν  οι παραγωγοί το ταχύτερο δυνατόν.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αφού το υπόλοιπο 30% της αποζημίωσης, έχει καταβληθεί σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, και χωρίς καμία δικαιολογία δεν έχει καταβληθεί στην Κρήτη.
Επειδή ο ΕΛΓΑ εδώ και οκτώ (8) τουλάχιστον χρόνια, λειτουργεί με τις εισφορές των αγροτών, οι οποίες δεν επιδέχονται αναβολή καταβολής, 
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ξανά υπάρξει τέτοια καθυστέρηση στην καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων  προηγούμενης χρονιάς και
Επειδή με αγωνία οι παραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Πότε επιτέλους θα καταβληθεί στη Κρήτη το υπόλοιπο 30% από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές της προηγούμενης χρονιάς;».

Κρήτη

Κρητικός Αρχιμανδρίτης: Αν είχα γυρίσει νωρίτερα, θα ήμουν χωρίς πρόσωπο

σεβαστιανος σωμαρακης

«Αν αυτή η ποσότητα (του καυστικού υγρού) είχε πέσει στο πρόσωπό μου σήμερα δε θα είχα πρόσωπο» τόνισε ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Σεβαστιανός Σωμαράκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο 37χρονος είχε και πέρυσι απειλήσει τους αρχιερείς.

«Ήρθε όλο το πρώτο κύμα (του καυστικού υγρού) στην πλάτη μου, αλλά επειδή φορούσα πολλά ρούχα, τα ράσα και το καλιμαύχι, αυτά αυτόματα έγιναν κουρέλια πάνω μου. Αν είχα γυρίσει για δευτερόλεπτα να δω τι γίνεται και ερχόταν στο πρόσωπό μου δε θα είχα πρόσωπο σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σωμαράκης. 

«Μπαίνοντας στην αίθουσα είπα στον αστυνομικό ‘σε παρακαλώ πολύ έχε το νου σου, γιατί ο κατηγορούμενος είναι λίγο ζόρικος’. Μου λέει ‘πάτερ θέλεις να μπω στην αίθουσα;’ Του λέω ότι εκ του νόμου δεν επιτρέπεται. Φοβήθηκα ότι θα γίνει ό,τι είχε γίνει και πέρυσι, ότι θα εξυβρίσει τους δικαστές και θα τους προπηλακίσει. Είχε ξαναφερθεί έτσι πέρυσι με την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης» εξήγησε ο πατήρ Σεβαστιανός. 

«Είχε υβρίσει και είχε απειλήσει, λεκτικά όμως, όχι με κάποια πράξη βίας. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, όμως είχα τη μέριμνα να ρωτήσω τον αστυνομικό για ενισχύσεις» τόνισε. 

Όπως διηγήθηκε στον ΣΚΑΪ «με το που πετάχτηκαν οι πρώτες σταγόνες πάνω μου κάηκα και βγήκα προς την έξοδο για να φωνάξω τον αστυνομικό. Φώναξα μέσα στην αίθουσα ‘μας πετάει καυστικό υγρό, αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβαν οι αρχιερείς, γιατί δημιουργήθηκε πανικός. Εγώ έφυγα τρέχοντας προς την έξοδο για να φέρω τον αστυνομικό, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Αφού έστειλα τον αστυνομικό μέσα στην αίθουσα πήγα στην τουαλέτα κι έριξα άφθονο νερό στο πρόσωπό μου αφού πέταξα όλα τα ράσα που είχαν καεί»

«Η υπόθεσίς του θα είχε τελειώσει αν δεν είχαμε τον COVID και την καραντίνα έγινε πέρυσι… είχαμε έξι μήνες να κάνουμε δικαστήριο» εξήγησε. 

«Όλο και βελτιώνεται η υγεία μου, εγκαύματα είναι, θέλουν χρόνο για να επουλωθούν, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά είναι δευτέρου βαθμού εγκαύματα. Είναι στον τράχηλο, στο λαιμό σε όλο το αριστερό μέρος του τραχήλου, και στο αριστερό χέρι από το λαιμό και πάνω σε ένα μεγάλο σημείο» ανέφερε για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Σωμαράκης.  

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19